De ziua ei, Olguța Vasilescu a primit cadou majoritatea în consiliu. Consilerul care l-a trădat pe Orban şi pe liberali

Consilierul local PNL Craiova, Dan Diaconu l-a trădat pe Ludovic Orban şi pe liberali ţi a trecut de partea PSD și a PER, în timpul ședinței de miercuri a Consiliului Local Craiova.

18 nov. 2020, 14:51
De ziua ei, Olguța Vasilescu a primit cadou majoritatea în consiliu. Consilerul care l-a trădat pe Orban şi pe liberali

Olguţa Vasilescu a primit astfel de ziua ei un cadou neaşteptat. Social-democrata are acum majoritatea în consiliu. Alianța PNL-USR-PLUS a rămas, astfel, în minoritate, acum mandatele fiind de 13 la 14. Imediat după vot, în care președinte a fost ales Lucian Dindirică, de la PSD, alianța a ieșit din sală, întorcându-se, însă, după câteva minute.

Olguţa Vasilescu, cel mai frumos cadou de ziua ei: Majoritatea în consiliu

Legea spune că dacă unui consilier local i se poate retrage sprijinul politic de către partidul pe lista căruia a candidat, lucru care duce la demiterea de drept din funcție.

„În urma rezultatelor obţinute, electoratul ne-a transmis un mesaj extrem de puternic, din care trebuie să învăţăm cu adevărat. Ar trebui să ne uităm la forma în care se poate construi o majoritate în Consiliul Local. Este o singură variantă, aceea de a merge împreună cu PNL şi am avut deja primele contacte, urmând să formăm o alianţă împreună cu PNL.

Alianţa USR-PLUS îşi propune să dea unul dintre viceprimari, iar propunerea noastră este Cezar Drăgoescu. În urma mesajelor primite din partea electoratului şi alegătorilor, vreau să fiu foarte clar că USR-PLUS nu a început să facă politică de dragul răului cel mai mic. Acesta este crezul cu care am intrat în politică, să oferim alternative. Cred că am avut cea mai bună formulă de candidaţi, cel mai bun candidat la primăria municipiului Craiova. E adevărat că electoratul a crezut doar într-o mică măsură în varianta propusă de noi şi ar trebui să tragem învăţăminte din asta”, a declarat preşedintele PLUS Dolj, Gabriel Păunică, citat de Agerpres.

Deputatul USR Adrian Prisnel susţinea faptul că dacă USR-PLUS va avea majoritate în CL Craiova, cu PNL, va fi o victorie, dar aceasta este sub aşteptărilor lor.

„Cred că ar trebui să fim un pic temperaţi, pentru că este, cumva, o victorie sub aşteptări şi semnalul pe care l-am primit de la alegători trebuie să ne facă să facem o analiză de ce suntem la scorul acesta şi nu la cel care ne aşteptam”, a spus Prisnel.

Citeşte şi: Olguţa Vasilescu: Ludovic, trezeşte-ţi miniştrii la realitate! Nu au călcat prin piaţă, altfel nu ar fi elaborat norme atât de tâmpite