Decizia BCE îi înfurie pe greci: Manifestaţie spontană, de amploare, la Atena

5.000 de persoane, potrivit poliției, au răspuns joi seara, la Atena, unui îndemn, lansat pe rețelele sociale, de a manifesta împotriva 'șantajului' exercitat asupra guvernului grec, după decizia din ajun a Băncii Centrale Europene (BCE) de a restrânge mecanismele de finanțare pentru băncile grecești. 

05 feb. 2015, 19:23
Decizia BCE îi înfurie pe greci: Manifestaţie spontană, de amploare, la Atena

Manifestanții s-au reunit în tăcere și fără banderole în piața Syntagma, în fața parlamentului, scena marilor manifestații antiausteritate din ultimii ani, pentru a-și arăta susținerea față de guvernul de stânga condus de Syriza, care ‘îndrăznește să apere interesele’ grecilor, au precizat numeroși manifestanți pentru agenția de presă franceză, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Alexis Tsipras: Grecia îşi va achita datoriile faţă de BCE şi FMI

Premierul grec Alexis Tsipras a declarat joi, la întoarcerea din turneul său diplomatic european, că ar trebui să se pună capăt ‘coșmarului austerității’ în Grecia și în Europa. Tsipras a avertizat că ‘democrația în Grecia și în Europa nu poate fi șantajată’. Șeful executivului de la Atena a reiterat că va renegocia planul de asistență internațională pentru Grecia, aprobat de UE și FMI, respectând programul partidului său și votul grecilor.