Decizia care pune capăt tacticilor înşelătoare ale site-urilor de rezervări online. Booking şi Trivago, printre cei vizaţi

Șase site-uri de rezervări online vor implementa schimbări majore pentru a pune capăt tacticilor înșelătoare de vânzări și taxelor ascunse, după o investigație care a scos la iveală aceste nereguli, anunță Sky News.

07 feb. 2019, 11:12
Decizia care pune capăt tacticilor înşelătoare ale site-urilor de rezervări online. Booking şi Trivago, printre cei vizaţi

Expedia, Booking.com, Agoda, Hotels.com, Ebookers și Trivago au fost anchetate de către Autoritatea pentru Concurenţă şi Piaţă (CMA), care a intervenit în urma numeroaselor sesizări legate de taxe ascunse, reduceri înșelătoare și tactici prin care clienții erau presați să cumpere cât mai repede.

Citește și Întâlniri pe Internet? Ce să nu scrii niciodată în profilul tău online

Toate aceste nereguli nu îi ajutau pe clienți să găsească cea mai bună ofertă, nu le arătau întotdeauna costul real al rezervărilor și îi induceau în eroare cu privire la popularitatea unității de cazare de care aceștia erau interesați.

Site-urile de rezervări online vor trebui, de acum încolo, să fie mai transparente în ceea ce privește afișarea rezultatelor la căutări, și să specifice dacă o unitate de cazare este afișată prioritar pentru că plătește comisioane mai mari.

De asemenea, site-urile vor fi obligate să afișeze numărul real al persoanelor care se uită la o ofertă și să specifice dacă acestea sunt interesate de aceleași date ca acelea căutate de un utilizator.

Continuarea articolului pe digi24.ro.