Decizia care va înfuria Rusia. Anunţul SUA care ar putea declanşa un nou război mondial

Americanii iau în considerare creșterea prezenței militare în Ucraina. Anunţul vine în ziua în care Rusia a reluat atacurile cu rachete asupra Kievului.

23 mai 2022, 10:44
Decizia care va înfuria Rusia. Anunţul SUA care ar putea declanşa un nou război mondial

Rusia primeşte o  nouă lovitură, americanii trimit trupe de asalt pentru a-şi proteja ambasada de la Kiev.  Potrivit The Wall Street Journal , care citează oficiali militari și diplomați, este vorba despre transferul a zeci de soldați americani care ar putea asigura securitatea misiunii diplomatice, care se află în raza rachetelor rusești.

Ambasada este în prezent păzită de forțele proprii de securitate diplomatică de la Departamentului de Stat, dar deja sunt în curs de pregătire planuri de consolidare a securității.
Mesajul sfâşietor al unui soldat ucrainean din uzina Azovstal, înainte să se predea: „Asta-i tot. Vă mulţumesc din adăposturile Azovstalului, locul morţii şi al vieţii mele!”

Pe lângă forțele speciale, la Kiev poate fi transferat unul dintre detașamentele de securitate ale Corpului Marin al SUA, care, de regulă, asigură securitatea ambasadelor din întreaga lume.

Planul, care marchează sfârșitul politicii SUA de a nu-și staționa soldații în Ucraina, nu a fost încă prezentat oficial președintelui Joe Biden și secretarului Apărării Lloyd Austin. Dacă va fi luată o decizie finală în acest sens, apar două dileme. Pe de-o parte, Departamentul de Stat este îngrijorat de trimiterea diplomaților în zonele de război „fierbinte”, mai ales când amintirea tragicii evacuări din Kabul este vie. Pe de altă parte, prezența armatei americane în Ucraina riscă să provoace o escaladare.

Oficialii de la Casa Albă consideră că este puțin probabil ca tragedia să se repete în capitala libiei Benghazi, unde patru americani, inclusiv un diplomat de rang înalt, au fost uciși într-un atac asupra unei ambasade în 2012. În același timp, Rusia continuă atacurile cu rachete asupra Kievului, iar SUA au nevoie de prezență militară pentru a evacua personalul dacă luptele izbucnesc din nou în apropierea capitalei ucrainene.

Război în Ucraina: Un câine a trecut din tabăra rusă la ucraineni, poveste fabuloasă VIDEO

Totuși, planurile nu se limitează la paza ambasadei, spun sursele WSJ. În funcție de evoluția conflictului, oficialii americani iau în considerare posibilitatea creșterii prezenței militare în Ucraina pentru a supraveghea armamentul și ajutoarele cu zeci de miliarde de dolari. parte a unui împrumut-închiriere și a unui pachet aprobat de Casa Albă săptămâna trecută.

Unii oficiali din administrația Biden sunt în favoarea întoarcerii în Ucraina a forțelor speciale și a specialiștilor care s-au antrenat și au acționat ca consilieri ai armatei ucrainene, spun surse WSJ.