Decizia CCR privind interceptările a dat peste cap sistemul! Timp de 7 ore NU s-au făcut interceptări în niciun dosar

În prima zi de punere în aplicare a deciziei CCR privind interceptările, timp de 7 ore NU AU fost urmărite convorbirile telefonice în niciun dosar penal, nici de corupţie, nici pentru alte infracţiuni.

14 apr. 2016, 10:53
Decizia CCR privind interceptările a dat peste cap sistemul! Timp de 7 ore NU s-au făcut interceptări în niciun dosar

În ziua în care a intrat în vigoare decizia Curţii Constituţionale, pe 15 martie între ora 7:00 dimineaţa şi 14:00 nu au fost făcute interceptări. Sistemul celor de la Serviciul Român de Informaţii a funcţionat în mod corespunzător, doar că au fost oprite toate autorizaţiile pentru parchete. Acest interval de 7 ore a fost necesar pentru ca toate parchetele, toate unităţile care trebuie să facă interceptări să se relogheze la respectivul sistem. 

În continuare, după intrarea în aplicare a respectivei decizii CCR este folosită doar infrastructura celor de la SRI, dar este folosită de ofiţeri de poliţie judiciară. DNA se conectează la sistemul pe care îl are SRI-ul pentru a face respectivele interceptări.

Timp de 7 ore nu a putut fi nimeni interceptat în dosare penale. Au funcţionat interceptările pe bază de mandate naţionale de siguranţă naţionale care sunt făcute exclusiv de SRI, dar criminali, violatori, traficanti de droguri au putut scăpa de urmărirea convorbirilor telefonice.