Decizia DNA în dosarul în care Gigi Becali şi nepotul său, Vasile Geambazi, sunt acuzaţi de spălare de bani

Gigi Becali şi nepotul său Vasile Geambazi, la un moment dat acţionar majoritar la FCSB, au fost puşi sub urmărire de DNA la finalul anului 2019, pentru spălare de bani.

06 oct. 2021, 18:48
Decizia DNA în dosarul în care Gigi Becali şi nepotul său, Vasile Geambazi, sunt acuzaţi de spălare de bani

DNA a decis să claseze dosarul în care Gigi Becali și nepotul său erau acuzați de spălare de bani în dosarul terenului din Voluntari pentru care a fost despăgubit cu 62 de milioane de euro de ANRP.

Într-un răspuns publicat de Newsonline, DNA arată că s-a decis clasarea dosarului din lipsă de probe în cazul celor doi oameni de afaceri.

”Din analiza aspectelor cercetate cu privire la infracțiunile pentru care s-a efectuat urmărirea penală, nu au rezultat probe suficiente pentru a dovedi dincolo de orice îndoială rezonabilă că cei doi oameni de afaceri ar fi dobândit sau folosit despăgubirea supraevaluată fraudulos din dosarul A.N.R.P. cu vinovăția prevăzută de lege.

Anterior, la data de 04 noiembrie 2020, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată a evaluatorului desemnat de Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P), pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, cu consecințe deosebit de grave”, se arată în răspunsul Direcției Naționale Anticorupție.

Gigi Becali şi Vasile Geambazi ar putea fi nevoiţi să returneze prejudiciul către ANRP

Procurorii îi acuzau pe Becali de spălare de bani în dosarul terenului din Voluntari a cărui valoare ar fi fost umflată artificial și ilegal și pentru care Vasi a fost despăgubit de ANRP cu 297.630.000 de lei, aproximativ 62 de milioane de euro, potrivit GSP.

Geambazi a primit în mai 2012 decizia din instanță potrivit căreia era îndreptățit să primească despăgubirea de 297 de milioane de lei pentru un teren din Voluntari, de 21 de hectare. El și Becali achiziționaseră drepturile moștenitorilor terenului, aflați în litigiu pentru despăgubiri pe seama acestui teren. Le plătiseră moștenitorilor 4 milioane de lei ca să le preia rolurile și au căpătat pe urmă 297 de milioane de lei! Valoarea terenului ar fi fost supraevaluată de către evaluatorul Nuțiu cu 184 de milioane de lei.

Citeşte şi: Droguri confiscate la cafeneaua luptătorului Alex Panțuru din centrul Capitalei. Flagrant după o gală MMA