Decizia FIFA care a dat peste cap lumea fotbalului. Echipele au dreptul la cinci schimbări în timpul meciurilor

Confederaţia sud-americană de fotbal (Conmebol) a primit cu răceală decizia Federaţiei internaţionale de fotbal (FIFA) de a permite temporar cinci schimbări de jucători în timpul meciurilor din competiţiile internaţionale ale acestui sezon, pentru a proteja jucătorii afectaţi de întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus.

09 mai 2020, 06:53
Decizia FIFA care a dat peste cap lumea fotbalului. Echipele au dreptul la cinci schimbări în timpul meciurilor

Această modificare ne-a luat prin surprindere şi confederaţia noastră nu a fost consultată pe această temă„, a declarat preşedintele Conmebol, Alejandro Dominguez, pe Twitter.

FIFA a anunţat vineri că echipele vor avea dreptul la cinci înlocuiri pe meci, în loc de cele trei uzuale, ca măsură temporară ţinând cont de impactul pe care îl pot avea asupra jucătorilor comprimarea calendarului competiţional şi posibilitatea disputării jocurilor, până la finalul anului, în cele mai diverse condiţii meteo.

Citeşte şi Şoc în fotbalul românesc, a murit la doar 40 de ani. A suferit un stop cardiac

Decizia implementării acestei modificări de regulament va aparţine fiecărui organizator de competiţie în parte. IFAB şi FIFA vor analiza ulterior posibilitatea extinderii perioadei în care amendamentul se află în vigoare.

Conmebol va apela la un grup de experţi pentru a analiza decizia şi dacă va fi luată în considerare prin adoptarea ei la competiţiile ssud-americane, cum ar fi Copa Libertadores, a adăugat Dominguez.