DECIZIA ICCJ: Dosarul lui ADRIAN DUICU nu se întoarce la DNA şi se judecă în continuare

Dosarul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, acuzat de corupţie, se va judeca în continuare. Magistraţii Instanței Supreme au infirmat decizia luată de judecătorul Curţii de Apel Bucureşti, Viorica Costiniu, care hotarâse că DNA trebuie să refacă rechizitoriul în cazul lui Adrian Duicu.

17 mart. 2015, 13:31
DECIZIA ICCJ: Dosarul lui ADRIAN DUICU nu se întoarce la DNA şi se judecă în continuare

Judecătorii de la instanța supremă au decis că rechizitoriul dosarului fostului baron local Adrian Duicu este întocmit potrivit legii și că procesul poate începe.

În urmă cu două luni, judecătoarea Viorica Costiniu de la Curtea de Apel București a decis anularea rechizitoriului și a decis returnarea cazului la DNA. Procurorii au atacat hotărârea la instanța supremă și au avut câștig de cauză, scrie evz.ro.

Fostul preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu (PSD), a fost trimis în judecată, în iulie 2014, de către DNA.

Pe 16 ianuarie, judecătoarea Viorica Costiniu a decis eliminarea din dosar a capitolului care priveşte descrierea faptelor reţinute în sarcina inculpatei Drăghia Valentina, contabila lui Duicu.

În acest capitol, procurorii arată cum Adrian Duicu îşi folosea influenţa pentru a obţine contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru firma pe care a înfiinţat-o. Judecătoarea a mai dispus şi eliminarea a 7 CD-uri cu interceptări din dosar, pe motiv că acestea nu ar fi fost identificate corect de procurori. Pe acest considerent, Viorica Costiniu a decis eliminarea cu totul a stenogramelor de pe cele 7 CD-uri, ceea ce înseamnă că nici interceptările, nici capitolul din rechizitoriu invalidate de judecător nu vor mai putea fi luate în calcul pentru hotărârea judecătorească.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, a fost trimis în judecată de către DNA, el fiind acuzat de mai multe infracţiuni de corupţie. Potrivit unui comunicat al DNA, Adrian Duicu va fi judecat pentru: trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, trei infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii de o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite; două infracţiuni de dare de mită; permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite; trafic de influenţă; primire de foloase necuvenite şi două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

În acelaşi dosar au fost trimise în judecată mai multe persoane, printre care şi realizatorul TV Andrei Bădin, acuzat de luare de mită.