Decizie de ultimă oră a anchetatorilor în cazul crimelor de la Caracal. Audierea lui Gheorghe Dincă, suspendată. Reacţia avocatului

Publicat: Marţi, 10 Septembrie 2019 14:43 // Actualizat: Marţi, 10 Septembrie 2019 15:37 // Sursa: romaniatv.net

Gheorghe Dincă s-a aflat din nou în faţa anchetatorilor. După câteva ore de audieri, criminalul din Caracal nu a mai vrut să mai coopereze cu poliţiştii şi procurorii. 

Foto: fanatik.ro

După ce, timp de câteva ore, Gheorghe Dincă din Caracal a refuzat să mai ofere informații care să ducă la aflarea adevărului privind dispariția Luizei Melencu și a Alexandrei Măceșanu, audierile au fost suspendate.

Potrivit România TV, avocatul lui Gheorghe Dincă, Claudiu Lasconschi, ar fi părăsit sala în care au loc audierile în mod repetat. Astfel, audierile de astăzi ar putea deveni cu totul nule, întrucât legea prevede ca acuzatul să se afle în prezența apărătorului său pe toată durata audierilor.

"Din cauza unui incident major, s-a intrerupt interogatoriul lui Dincă. Am fost nevoit să invederez procurorului de caz faptul că avocatul din oficiu a părăsit de mai multe ori şi mai multe minute camera de anchetă, fără să anunţe unde se duce şi ce face, creând vicii de procedură şi lăsând inculpatul neasistat. Nu cred că nimeni doreşte ca ancheta să fie aruncată pe apa Sâmbetei pe vicii de procedură că nu işi face treaba domnul avocat din oficiu. A trebuit să se intrerupă ancheta, să verifice procurorul de câte ori a plecat, câte minute l-a lăsat fără asistenţă juridică obligatorie", a declarat avocatul familiei Luizei, Tonel Pop.

Pe de altă parte, Claudiu Lascoschi, avocatul din oficiu al lui Gheorghe Dincă, a spus că a ieșit de la audiere o singură dată cu încuviințarea procurorului, și nu de mai multe ori, așa cum susține avocatul familiei Luizei. 

"Domnul Tonel (n.r. avocatul familiei Luizei Melencu) a vrut să se întrerupă din câte am înțeles. Am fost la toaleta, atât, doar o singură dată. Am făcut semn că ies, s-a încuviințat de către procuror că pot să ies și cam asta este. (...) A fost o chestie de un minut aproximativ, când am mers la toaletă, am făcut semn, se discuta liber, era și domnul Tonel de față, deci nicio problemă", a spus Claudiu Lascoschi.

Procurorul Cristian Popescu şi Violeta Mirea, şefa Secţiei de Poliţie din comuna Alexandrei, puşi sub învinuire în cazul Caracal

În cursul audierilor de luni, Gheorghe Dincă şi-a schimbat radical declaraţiile cu privire la modul cum a scăpat de cadavrele victimelor. De altfel, după ce şi-a schimbat declaraţiile privind arderea Alexandrei, Cumpănaşu a cerut o contraexpertiză. "Cea de-a doua expertiză, însă, este una mult mai complexă. Și mai importantă, pentru că părinții Alexandrei, avocatul și noi am cerut procurorilor să ne explice în ce măsură nu au putut să reconstituie că Dincă a ars-o pe Alexandra", a declarat Alexandru Cumpănașu în exclusivitate la România TV.

Gheorghe Dincă şi-a schimbat de mai multe ori detaliile din declaraţie privind moartea Alexandrei Măceşanu. Cu toate astea, conform declaraţiei originale, criminalul din Caracal a surprins-o pe Alexandra Măceşanu dezlegată în camera unde o ţinea sechestrată dar a văzut şi telefonul aprins, moment în care s-a enervat şi a lovit-o pe tânără atât de tare încât aceasta a căzut la podea, lovindu-se la cap. 

Atunci când Dincă a întrebat-o cu cine a discutat, aceasta ar fi spus că a vorbit cu mama ei, nu cu Poliţia. Gheorghe Dincă a declarat că nu a verificat telefonul, însă este posibil ca, ulterior, acest lucru să se fi întâmplat. Cu toate astea, detaliile sunt contradictorii, dat fiind că Gheorghe Dincă a fost surprins de camerele de luat vederi din Caracal ieşind în oraş după ce ar fi ucis-o pe Alexandra. Totul în timp ce, conform spuselor sale, ar fi ars trupul fetei în butoiul din curtea sa. 

Criminalul de la Caracal a mărturisit că Luiza Melencu era o fată extrem de frumoasă și că nu s-a putut abține pentru că era atras și de parfumul său.

De altfel, acesta a mai declarat faptul că nu s-a înțeles cu Luiza Melencu cu privire la rămânerea ei în casa lui. Au existat mai multe contradicții în ceea ce privește rămânerea Luizei în casă. Dincă susține că a ucis-o în aceeași zi, dar a durat mult mai mult să scape de ea. Surse spun că Luiza a rămas mai mult timp în casa criminalului.

 

Procurorii DIICOT arată în comunicat că medicii legişti le-au furnizat un raport de expertiză referitor la analizele tuturor probelor biologice recoltate de investigatori din cazanul în care Alexandra Măceşanu a fost incinerată de Gheorghe Dincă. Redăm, mai jos, comunicatul DIICOT: "Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: În cursul acestei zile, Institutul Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici” a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul de expertiză medico-legală prin examen ADN – expertiză genetică judiciară – în ceea ce priveşte pe victima minoră M.A.M. Din concluziile raportului de expertiză medico – legală rezultă faptul că, analiza genetică a probelor biologice de os, reprezentată de elemente dentare selectate din coletul cu fragmente osoase, găsite cu ocazia cercetării la faţa locului în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, a condus la evidenţierea unui profil ADN unic, aparţinând unei persoane de sex feminin. De asemenea, din raportul de expertiză medico – legală rezultă faptul că, persoana de sex feminin evidenţiată în urma analizelor genetice a probelor biologice de os este victima minoră M.A.M, cu o probabilitate de 99,93%“.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
audieri Gheorghe Dincă Crime Caracal Gheorghe Dinca
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7785
RON
07 Dec
noapte -2 °
zi 7 °
Ultimele joburi adaugate
24 H