Decizie de ULTIMĂ ORĂ a LPF. Sunt IMPLICATE toate cluburile din LIGA I

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a perfectat un acord cu InStat Football pentru sezonul 2014/2015, prin care firma specializata în analiza amănunţită a meciurilor va pune la dispoziţia cluburilor din Liga I întreaga sa experienţă în domeniu, iar echipele vor beneficia după fiecare etapă de statistici detaliate privind activitatea fiecărui jucător şi a echipei in ansamblu.

10 sept. 2014, 19:54
Decizie de ULTIMĂ ORĂ a LPF. Sunt IMPLICATE toate cluburile din LIGA I

Activitatea InStat Football a început chiar cu prima etapă din acest sezon competiţional, astfel încât cluburile membre au realizat beneficiile informaţiilor de specialitate oferite şi au luat deja primele măsuri în vederea îmbunătăţirii performantelor sportive, precizează LPF.

Printre datele statistice oferite după fiecare meci se regăsesc cele referitoare, de exemplu, la ‘pase pregătitoare’, ‘pase ofensive’, ‘pase defensive’, ‘atacuri poziţionale’, ‘recuperări în jumătatea adversă’, ‘dueluri’, ‘mingi pierdute’ etc.

Informaţiile statistice oferite de InStat sunt folosite de o bună perioadă şi de mari cluburi europene, în acelaşi timp antrenori de top din fotbalul mondial făcându-şi planul de antrenamente în mare parte pe baza unor astfel de date.

Necesitatea încheierii acestui parteneriat la nivelul Ligii 1 a reieşit şi din faptul că în sezoanele anterioare câteva cluburi solicitaseră în mod individual şi beneficiau de serviciile InStat Football, avantaje de care se bucura acum şi celelalte echipe, menţionează LPF.