Decizie de ultimă oră luată de Guvern! Cine sunt cei care vor beneficia de PENSII MĂRITE din luna decembrie

Tehnocraţii au decis ca mii se pensii să se recalculeze şi să intre în plată chiar din decembrie anul acesta! Vorbim despre persoanele din grupele cu condiţii deosebite, 1 şi 2, dar şi de pensiile de invaliditate şi de urmaş. Este vorba despre un document oficial de la Guvern, care va fi aprobat de executiv în perioada următoare.

16 aug. 2016, 09:25
Decizie de ultimă oră luată de Guvern! Cine sunt cei care vor beneficia de PENSII MĂRITE din luna decembrie

Este vorba despre o hotărâre de guvern care modifică anumite norme de aplicare pentru pensii şi astfel mii de pensionari vor avea recalculate pensiile. 

De aceste recalculări vor avea parte doar cei care beneficiază de pensii de dinainte de 2011. Unii dintre ei, mai exact cei care s-au pensionat în perioada 90-95, vor primi chiar din decembrie anul acesta pensii mai mari. Următorii, cei din 96 până în 2001 vor primi din iulie anul viitor pensiile recalculate şi cei între 2001 şi 2011, din decembrie anul viitor. 

Un alt criteriu de care se va ţine cont la aceste recalculări este reprezentat de condiţiile de muncă. Doar cei care au lucrat în condiţii deosebite şi speciale de muncă, grupa 1, grupa 2, pensiile de invaliditate, dar şi pensiile de urmaş vor avea pensii recalculate şi asta deoarece, în acest moment, unele pensii intră sub incidenţa unei ordonanţe de urgenţă şi altele sub incidenţa unei legi şi persoane care au lucrat în condiţii identice în perioade identice de timp beneficiază de pensii diferite. 


loading...
Partenerii noștri