DECIZIE după o şedinţă de urgenţă: Slovenia mobilizează ARMATA în faţa imigranţilor

Armata slovenă va fi mobilizată pentru gestionarea afluxului de mii de imigranţi aşteptaţi în următoarele zile, a anunţat, sâmbătă seară, premierul sloven, Miro Cerar, după o reuniune de urgență a cabinetului, relatează DPA.

17 oct. 2015, 18:38
DECIZIE după o şedinţă de urgenţă: Slovenia mobilizează ARMATA în faţa imigranţilor

Sute de imigranţi au ajuns sâmbătă în Slovenia, în contextul în care Ungaria a închis frontiera cu Croaţia, pentru a limita intrarea extracomunitarilor veniţi din Orientul Mijlociu şi din nordul Africii.

„Slovenia va desfășura armata pentru a ajuta poliția să patruleze la granița cu Croația și să mențină sub control afluxul de refugiați”, a declarat sâmbătă premierul Miro Cerar, scrie Agerpres.

Această măsură nu înseamnă că Slovenia este în stare de urgență”, a precizat Cerar, explicând faptul că guvernul dorește să controleze situația refugiaților la graniță, menționează agenția slovenă de știri STA.

Bostjan Sefic, secretar de stat în Ministerul sloven de Interne, a declarat că țara sa va permite intrarea atâtor refugiați câți poate primi. Potrivit AFP, guvernul sloven a anunțat că face apel la armată pentru pentru asistență ‘logistică’ în fața afluxului de imigranți care au început să tranziteze această țară după închiderea în cursul nopții trecute a graniței ungaro-croate.

CITEŞTE ŞI Ungaria a închis frontiera cu Croaţia. Imigranţii extracomunitari se îndreaptă spre Slovenia

Peste 600.000 de imigranţi extracomunitari au ajuns pe cale maritimă în spaţiul Uniunii Europene în cursul anului 2015. Mulţi sunt sirieni care fug de conflictul din ţara lor. Potrivit estimărilor, aproximativ 3.000 de imigranţi s-au înecat în Marea Mediterană.

Ungaria a închis, începând de sâmbătă, frontiera cu Croaţia, în cadrul măsurilor extreme pentru limitarea afluxului de imigranţi din Orientul Mijlociu şi din nordul Africii.

Slovenia a anulat toate cursele feroviare venind din Croaţia, astfel că imigranţii pot ajunge pe teritoriul sloven doar pe cale rutieră sau pe jos.

Slovenia şi Croatia au anunţat vineri că nu vor restricţiona fluxul de imigranţi extracomunitari atât timp cât Austria şi Germania manifestă disponibilitatea de a-i primi.