Decizie favorabilă a instanţei. Unul dintre copiii familiei Bodnariu se va întoarce acasă

Decizie favorabilă, dată de instanţa din Norvegia în cazul familiei Bodnariu. Ezekiel, unul dintre cei cinci copii ai soţilor Bodnariu, urmează să se întoarcă acasă, alături de părinţii săi.

06 apr. 2016, 06:01
Decizie favorabilă a instanţei. Unul dintre copiii familiei Bodnariu se va întoarce acasă

„Decizia judecătorului, parțial favorabilă, anulează hotărârea Barnevernet de a lua pe Ezekiel în custodie! În mod normal ar trebui să fie acasă cu părinții, lucru pe care îl așteptăm cu nerăbdare! Sperăm ca Barnevernet să respecte această decizie! Pe băieți îi vor putea vedea de două ori săptămânal! Nu s-a pronunțat în privința fetelor! Menționăm că această decizie este doar un pas în procesul de a obține custodia finală a tuturor celor 5 copii! Lupta pentru copii continuă! Ne vedem la proteste pe 16 Aprilie”, a precizat pastor Cristian Ionescu, purtător de cuvânt.

Toți cei cinci copii ai familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţiei sale norvegiance Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi.

De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Cei cinci copii au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura prin care părinții pot fi decăzuți din drepturi, potrivit reprezentanţilor familiei.