Decizie în Senat: Salariile asistenţilor sociali, MAJORATE cu 25%

Senatul a decis ca salariile asistenților sociali să fie majorate cu 25% din luna octombrie, completând astfel ordonanța prin care Guvernul acordase această majorare personalului din sistemul sanitar. Decizia trebuie votată și de Camera Deputaților, care este for decizional.

26 oct. 2015, 22:36
Decizie în Senat: Salariile asistenţilor sociali, MAJORATE cu 25%

Federațiile din domeniul sanitar solicitaseră anterior Ministerului Muncii creșterea salariilor și pentru personalul din domeniul asistenței sociale, odată cu majorarea de 25% acordată medicilor începând de la 1 octombrie.

Senatorii au reușit să introducă majorarea salariilor și pentru asistenții sociali chiar în ziua în care ordonanța de urgență a Guvernului ar fi avut, oricum, termenul de adoptare tacită. Dacă nu ar fi fost dezbătută, ordonanța urma să fie trimisă spre dezbatere la Camera Deputaților fără amendamentul destinat asistenților sociali.

VEZI AICI FIŞA DE LA SENAT ŞI CE PREVEDE PROIECTUL ÎN FORMA ADOPTATĂ DE SENATORI

Guvernul a aprobat la finele lui august o ordonanță de urgență prin care personalul din sistemul public sanitar va beneficia de o majorare cu 25% a salariului brut sau a soldei lunare brute, începând cu 1 octombrie 2015, raportat la nivelul din luna septembrie.

Cu același procent a fost majorat cuantumul sporurilor pentru condiții de muncă, al sporului de ture, al sporului de noapte, al tarifului orar pentru orele de gardă și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul brut sau solda lunară brută.