Decizie radicală. Dominic Fritz închide grădina zoo din Timișoara: ”Animalele nu pot trăi în aceste habitate”

Primarul Dominic Fritz a decis închiderea grădinei zoologice din Timișoara pentru modernizare. Edilul a constatat faptul că animalele trăiesc în condiții mizere, în contextul în care nu a avut loc nicio modernizare din anul 2014.

24 nov. 2020, 19:13
Decizie radicală. Dominic Fritz închide grădina zoo din Timișoara: ”Animalele nu pot trăi în aceste habitate”

Decizie radicală. Primarul Timișoarei a anunțat că un cerc al grădinei zoo a murit fiind bolnav de aproximativ trei săptămâni, iar animalele nu pot trăi în aceste habitate în care nu s-a investit din anul 2014.

Citește și: Restricţii în mall-uri de sărbători, din cauza pandemiei de Covid 19

”Din păcate, cerbul de la zoo nu a mai putut să fie salvat. Am făcut o mică anchetă din care a rezultat că nu a fost vorba despre maltratarea sau neglijarea lui, ci de o boală de care suferea de 3 săptămâni. Animalele nu mai pot trăi în aceste habitate în care nu s-a investit niciun leu, din 2014. Condițiile improprii de viață contribuie la deteriorarea sănătății lor” , a declarat Dominic Fritz.

Prin urmare Dominic Fritz a decis închiderea grădinei Zoo pentru modernizare și a cerut sprijinul mai multor orașe europene cu un zoo modern pentru realizarea de habitate noi și modernizarea celor existente.

”Decizia mea este să închid Grădina Zoologică pentru modernizare. Acum organizăm această închidere pentru că nu o putem face peste noapte, trebuie să vedem unde relocăm animalele, dacă acestea pot rămâne în continuare să fie îngrijite aici.
Luăm legătura cu orașele cu care suntem înfrățiți și care au un zoo modern, Szeged, Karlsruhe, Mulhouse, să ne ofere sprijin pentru realizarea de habitate noi și modernizarea celor existente, conform standardelor europene. Vom lucra la un concept de dezvoltare care să răspundă și la întrebarea care este obiectivul unui zoo în secolul 21”  , a precizat acesta.

Decizie radicală. Edilul susține că gradina zoologică nu poate fi ținută deschisă pentru divertisment, iar bunăstarea animalelor trebuie să primeze.

”În niciun caz nu mai putem să ținem deschisă o grădină zoologică pentru divertisment, o grădină zoologică cu condiții improprii. Bunăstarea animalelor trebuie să primeze, iar scopul trebuie să fie unul educativ și unul de conservare” , a conchis edilul.