Decizie revoltătoare într-un supermarket din România. Garduri de doi metri, pentru delimitarea vaccinaților de nevaccinați

Pandemia COVID îi determină pe români să vină cu soluții disperate. Așa s-a întâmplat și într-un supermarket cunoscut care a decis să facă o diferență clară între cetățenii care s-au imunizat împotriva COVID și ceilalți.

22 nov. 2021, 16:22
Decizie revoltătoare într-un supermarket din România. Garduri de doi metri, pentru delimitarea vaccinaților de nevaccinați

Decizie revoltătoare într-un supermarket din România. Astfel, conducerea magazinului din Râmnicu Sărat a hotărât să delimiteze spațiile de acces ale persoanelor vaccinate de cele ale persoanelor nevaccinate, printr-un gard montat în interior.

Decizie revoltătoare într-un supermarket din România. Garduri de doi metri, pentru delimitarea vaccinaților de nevaccinați

Un client nemulțumit a postat o filmare pe o rețea de socializare, care a adunat zeci de comentarii negative. Pe imagini se vede cum in interiorul magazinului a apărut un gard înalt de aproape 2 metri, menit sa împiedice accesul către magazinele considerate neesențiale.

”Țarc special pentru oi!! Ia să nu mai intre niciunul o săptămână și să vezi cum se schimbă totul!!

Ciudat, dacă până acum făceam mișto unii de alții…acum chiar nu e ok așa! Asta nu e glumă…

Ce ne mai testează ăștia sa vadă cât mai dormim și noi dormim de rupem rândurile! Ordin nemțesc care va să zică! Avem magazine de cartier, mergem acolo, sa mănânce și alea o pâine daca ăștia s-au săturat și au umplut sacii! Ca la nebuni e puțin spus!”, sunt doar câteva dintre mesajele transmise de români pe o platformă de socializare.

Se pare însă că supermarket-ul din Râmnicu Sărat nu este unicat. Și asta pentru că este vorba despre un mare lanț de magazine al căror reprezentanți au luat decizia de a delimita aceste spații.

Măsura a fost luată de către conducere, având în vedere că pe galeria de acces și de ieșire din magazin se află mai multe magazine care nu se află în categoria celor esențiale.

Scade numărul cazurilor noi de coronavirus, al morţilor şi al pacienţilor de la ATI, dar specialiştii avertizează că valul 5 ar putea lovi şi România.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 22 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.550 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 154 decese dintre care 29 anterioare. Rata de incidenţă în Bucureşti a ajuns la valoarea de 3.34, foarte aproape de limita în care se trece din scenariul roşu în cel galben şi se relaxează restricţiile.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 21 noiembrie, 4.852 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 836.310 lei.

Citește și: Proteste de amploare la Viena faţă de restricţii şi de vaccinarea obligatorie. Trimisul special România Tv: „Am putea avea scene violente. Oamenii sunt escortaţi de forţe impresionate”