Decizie scandaloasă în dosarul Criminalei de la metrou. I s-a scăzut pedeapsa şi va avea voie să umble înarmată

Condamnată pentru că a ucis o tânără şi a încercat să omoare o alta, "Criminala de la metrou" a câştigat o luptă importantă.

03 iun. 2019, 09:38
Decizie scandaloasă în dosarul Criminalei de la metrou. I s-a scăzut pedeapsa şi va avea voie să umble înarmată

Magdalena Şerban, alias „Criminala de la metrou”, a câştigat, recent, un proces în care solicitase deducerea perioadei de arest din pedeapsa primită, precum şi înlăturarea unor pedepse complementare, scrie spynews.ro. Astfel, instanţa a decis să scadă din condamnare perioada petrecută în arest preventiv şi, cum condamnaţii pe viaţă au dreptul să ceară liberarea condiţionată după 20 de ani, criminala a făcut un pas extrem de important. Mai mult, judecătorii au decis, în mod incredibil, să înlăture interdicţia asasinei de a purta arme. Aşa că, potrivit hotărârii, asasina cu sânge rece poate să îşi cumpere şi pistol, când iese din puşcărie.

Citeşte şi Magdalena Şerban, criminala de la metrou, a fost condamnată definitiv la închisoare pe viaţă

„Admite apelul declarat de inculpata Şerban Magdalena împotriva sentinţei penale nr.2218 din data de 26.10.2018 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală atacată şi rejudecând, în fond: Descontopeşte pedepsele, complementară şi accesorie, rezultante şi repune în individualitatea lor pedepsele componente. Înlătură pedeapsa complementară şi accesorie constând în interzicerea exerciţiului drepturilor de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme şi de a părăsi teritoriul României. Respinge, ca nefondată, acţiunea civilă exercitată de partea civilă O. Alexandru Gabriel. Menţine celelalte dispoziţii. Deduce din pedeapsa principală rezultantă timpul reţinerii şi arestării preventive de la 13.12.2017 la zi. Definitivă”, au decis judecătorii.

În decembrie 2017, Magdalena Șerban, în vârstă de 36 de ani, bolnavă psihic, a ucis-o pe Alina Ciucu, o tânără care aștepta metroul în stația Dristor și pe care a împins-o în fața trenului, deşi nu o cunoştea şi nu avusese vreo altercaţie cu aceasta. Anterior, aceeași Magdalena Șerban a încercat să omoare o altă fată nevinovată, care a reușit, însă, să opună rezistență. Ulterior, medicii au stabilit că, în ciuda tulburărilor grave de comportament, femeia ucigașă a avut discernământ atunci când a comis faptele.