Decizie SCANDALOASĂ: Niciun medic NU a fost găsit vinovat pentru MOARTEA unui copil diagnosticat greşit VIDEO

Niciun medic nu a fost găsit vinovat pentru moartea băiatului de 8 ani din judeţul Argeş diagnosticat greşit, informează România TV. Necropsia a arătat clar că micuţul suferea de o infecţie la inimă şi plămâni, iar el a fost tratat pentru enterocolită. În ciuda acestei dovezi, comisia internă din unitate a stabilit că cei doi doctori nu au greşit cu nimic. Astfel ei se pot întoarce liniştiţi la muncă.

12 mai 2015, 10:22
Decizie SCANDALOASĂ: Niciun medic NU a fost găsit vinovat pentru MOARTEA unui copil diagnosticat greşit VIDEO

Băiatul a murit la nici 24 de ore de când a fost dus la spital.

Starea pacientului s-a agravat brusc. Investigaţiile de laborator la dispoziţia medicilor curanţi nu ar fi putut să aducă elemente noi în legătură cu reorientarea diagnosticului spre o altă afecţiune. Diagnosticul a fost pus corect„, a declarat Marian Hiru, director medical Spitalul Curtea de Argeş.

Autopsia îi contrazice pe medicii din Curtea de Argeş. Băiatul de 8 ani avea o infecţie la inimă şi plămâni şi el a primit tratament pentru enterocolită.

Citeşte şi Diagnostic GREŞIT în cazul copilului mort în braţele mamei la 24 de ore de la internare

Doctorii, până acum suspendaţi din funcţii, se pot întoarce liniştiţi la muncă, a hotărât o comisie de la spital. Cel puţin până vor încheia anchetele poliţia şi Colegiul Medicilor.

Nu are nicio legătură ancheta internă, cea din spital, cu ancheta noastră„, a precizat Valentin Bănică, preşedintele Colegiului Medicilor Argeş.

Cei doi medici cercetaţi au refuzat să facă orice comentariu. Dar, în funcţie de ce vor scoate la iveală anchetatorii, ar putea fi acuzaţi de ucidere din culpă.

O simplă radiografie i-ar fi putut salva viaţa lui Andrei. Direcţia de Sănătate Publică a spus încă de la început că băiatul trebuia trimis la un spital mai mare.

Citeşte şi Copil de 7 ani, mort la 24 de ore de la internare. Părinţii acuză medicii de MALPRAXIS VIDEO