Decizie şocantă, judecătorul din dosarul clanurilor care şi-au tăiat picioarele renunţă la proces. „Sper să nu vă mai văd”

În finalul ședinței de vineri, de la Tribunalul Ilfov, în care s-a judecat dosarul clanurilor care şi-au tăiat picioarele, magistratul Roman Mihai Radu a anunțat că, atunci când va reveni, o va face nu în secția penală, ci în cea civilă.

15 feb. 2020, 16:40
Decizie şocantă, judecătorul din dosarul clanurilor care şi-au tăiat picioarele renunţă la proces. „Sper să nu vă mai văd”

La Tribunalul Ilfov a avut loc cel de-al cincilea termen al procesului penal în care Marian Berendei zis „Bușcă” și ceilalți șase inculpați sunt judecați pentru tentativă de omor calificat. Potrivit Libertatea.ro, încă de la începutul ședinței, judecătorul Roman Mihai Radu a anunțat că nu va mai instrumenta dosarul, deoarece va intra în concediu fără plată timp de patru luni, începând de la 1 aprilie, când este programat următorul termen.

Dosarul va continua cu alt judecător!„, a precizat magistratul. Judecătorul, care a dispus de câteva ori ca inculpații să fie judecați în libertate, a surprins asistența la final, cu un discurs emoțional: „Sunt și eu om. Ce vină are copilul meu? Sper să nu vă mai văd în viața mea! Când mă întorc, o fac în civil„.

Avocatul Vlad Hosu, apărătorul interlopului cu piciorul tăiat, Victor Nicolae, a ieșit uluit din instanță. „Sunt suprins de situația în sine, pe care nu am mai întâlnit-o până acum. Cauzele în care există măsuri preventive se judecă întotdeauna cu precădere, astfel că decizia domnului judecător de a nu mai efectua acte de cercetare judecătorească până la momentul intrării în concediu nu pare a fi conformă cu dispozițiile procesual penale„, a spus avocatul, citat de Libertatea.ro.