Decizie tranșantă la Ferrari. Până în 2030, 80% dintre modele vor fi electrice și hibride

Ferrari trece pe electric. Compania italiană a anunțat planurile pentru tranziția încurajată de SUA și Uniunea Europeană. 

17 iun. 2022, 12:02
Decizie tranșantă la Ferrari. Până în 2030, 80% dintre modele vor fi electrice și hibride

Modelele electrice și hibride ale celor de la Ferrari vor reprezenta 80% din vânzările companiei italiene până în anul 2030, a transmis producătorul de automobile de lux, informează Financial Times.

„Tot ceea ce facem se va putea concentra întotdeauna pe a fi în mod distinctiv Ferrari”, s-a angajat președintele John Elkann, în cadrul evenimentului prin care compania a anunțat noua strategie.

Pentru a reduce investiţiile, Ferrari va folosi furnizori pentru componente sau software care nu sunt esenţiale, cum ar fi un sistem de operare, a spus directorul executiv Benedetto Vigna.

„Nu voi construi niciodată un sistem de operare Ferrari, aş fi prost. Trebuie să te concentrezi asupra zonelor în care poţi fi cel mai bun”, au transmis oficialii.

 

O mare provocare pentru Ferrari

 

Rămâne de văzut cum se va repoziționa Ferrari, în contextul în care marea majoritate a utilizatorilor bolizilor din Italia sunt oameni foarte bogați, care sunt atașați atât de aspectul aerodinamic al mașinilor, cât și de sunetul unic al motoarelor. Odată cu tranziția la tehnologia electrică, mașinile vor deveni mult mai silențioase.

Cele mai ieftine mașini de la Ferrari pleacă de la prețul de 210.000 de euro.

Primu model electric va fi lansat în 2025. Între timp, în septembrie va fi lansat primul model SUV, cu un motor pe gaz, cu 12 cilindri.

Ferrari are în plan ca mașinile complet electrice să reprezinte 5% din totalul vânzărilor, în 2025 și 40% în 2030. De asemenea, modelele hibride ar urma să crească la 55% din vânzări în 2025 de la 20% în 2021, înainte de a scădea la 40% în 2030.

Previziunile actuale ale Ferrari pentru 2022 sunt pentru câştiguri de bază ajustate de 1,65-1,70 miliarde de euro.