Declaraţia directorului BLACK CUBE dată DIICOT aruncă în aer clasa politică. Cine a comandat urmărirea şefei DNA, Codruţei Kovesi

Black Cube, agenția împânzită cu foști ofițeri Mossad și spionarea șefei DNA se dovedește un caz plin de surprize. Un document-bombă arată o cu totul altă față a dosarului în care au fost arestați un fost ofițer de informații SRI și doi israelieni.

23 oct. 2016, 09:59
Declaraţia directorului BLACK CUBE dată DIICOT aruncă în aer clasa politică. Cine a comandat urmărirea şefei DNA, Codruţei Kovesi

Declaraţiile directorului general al Black Cube, Dan Zorella vor zgudui scena politică, scrie evz.ro. Nu se ştie în momentul de față ce finalitate va avea ancheta pe care o desfășoară DIICOT încă din luna aprilie 2016.

O operaţiune susţinută de şeful SRI şi de preşedinţie, abuzuri ale Laurei Codruţa Kovesi şi cum s-a desfăşurat acţiunea de spionaj şi după arestarea celor angajaţilor Black Cube la Bucureşti. Toate acestea apar în depoziţia directorul general Black Cube, Dan Zorella.

Citeşte şi Scandalul BLACK CUBE ia amploare: Documentul care aruncă în aer ancheta. Reacţia lui Klaus Iohannis

Vineri, 21 octombrie, la șase luni și jumătate de la arestarea la București a agenților Black Cube, a apărut pe site-ul „Știri pe surse” un fragment din interogatoriul la care a fost supus directorul agenției israeliene de spionaj, Dan Zorella, de către o comisie rogatorie. Polițiști israelieni au asistat la întrebările puse de procurorul român Marius Crivăț printr-un sistem audio-video și au primit probele de la Dan Zorella, probe pe care aveau să le trimită anchetatorilor DIICOT din România. Depoziția lui Zorella a avut loc în vară, pe 27 iunie.

În 15 septembrie, Daniel Horodniceanu, șeful DIICOT, declara că așteaptă să primească din Israel, de la comisia rogatorie, documentele probatorii.

S-a aflat povestea conținută în întregul document de interogare, aflat acum în dosarul de la DIICOT, iar cele spuse de directorul general al Black Cube, Dan Zorella, vor fi intens dezbătute în spațiul public în următoarea perioadă. Cu siguranță, cazul va rămâne în analele serviciilor secrete ca o operațiune de răsunet a unor ofițeri de informații români.

Citeşte şi Dragnea despre implicarea lui Iohannis în Black Cube: Dacă informaţiile sunt reale, trebuia chemat la DIICOT

Depoziţia lui Dan Zorella a avut loc pe 27 iunie. În 15 septembrie, Daniel Horodniceanu, şeful DIICOT, declara că aşteaptă să primească din Israel, de la comisia rogatorie, documentele probatorii. Evenimentul Zilei relatează, în exclusivitate, ce conţine documentul de interogare, aflat acum în dosarul de la DIICOT.

Dan Zorella a afirmat că în ianuarie 2016 a fost abordat de un conaţional care i-a vorbit despre un român, Daniel Dragomir, fost şef în serviciul de informaţii românesc, ce avea o problemă importantă de cercetat în România în legătură cu suspiciuni de corupţie ale şefei DNA, scrie EVZ.ro. Zorella a acceptat să vină la Bucureşti pe 1 februarie 2016 ca să vadă despre ce proiect este vorba. Nu a venit însă singur, ci cu un important om din serviciile secrete israeliene, Uri Levi, ieşit şi el “la pensie” şi despre care se ştie că a lucrat aproape de Meir Dagan, fostul şef al Mossad din periada 2002- 2011.

Pentru a demonstra cele spuse, Zorella a depus la dosar biletele de avion, înregistrări ale discuţiei cu Dragomir, dar şi rezervările la un hotel din România. Mai mult, acesta a dat detalii despre măsurile pe care Dragomir i-a spus să le ia: telefoane securizate şi folosirea unei aplicaţii pentru a nu fi interceptaţi.