Declaraţia pe propria răspundere, completată cu informaţii false de către timişoreni ajunşi la disperare din cauza restricţiilor dure

Restricţiile extrem de dure impuse de autorităţile din Timişoara de câteva luni, de când oraşul se menţine în scenariul roşu, i-a adus la disperare pe localnici. Aceştia au apelat la cel mai la îndemână tertip pentru a fenta restricţiile: falsul în declaraţia pe propria răspundere.

15 mart. 2021, 11:04
Declaraţia pe propria răspundere, completată cu informaţii false de către timişoreni ajunşi la disperare din cauza restricţiilor dure
Timişoara. Sursa FOTO: Facebook Timişoara, oraş european

Declaraţia pe propria răspundere le-a fost timişorenilor cea mai la îndemână metodă pentru încălcarea restricţiilor. Acest aspect a fost sesizat de Alin Nica, şeful CJ Timiș, care spune că a primit sesizări că sunt oameni care trec în declaraţie că au rude bolnave la Arad „ca să se antreneze în sălile de acolo, să facă shopping și să se relaxeze la terasele din Arad„. Acesta solicită autorităţilor locale să nu mai prelungească măsura carantinării, care i se pare o soluţie ineficientă.

Declaraţia pe propria răspundere, completată cu informaţii false de timişoreni care vor să facă shopping în Arad

Cetățenii sunt epuizați, la limita superioară a frustrării, în fața repetării în buclă a unor soluții ineficiente. De când am atras atenția asupra impactului negativ al carantinei formale, am primit mesaje disperate de la reprezentanții segmentelor de populație afectate. Mi-au scris părinți furioși și discriminați, proprietari de mici afaceri care și-au pierdut munca de-o viață sau foști angajați care se simt rușinați să trăiască din mila statului.

Citeste si Lista ţărilor din zona galbenă a fost actualizată. De unde se intră în carantină

Nu am știut ce să răspund azi când am fost întrebat ce părere am despre timișorenii care trec pe declarație că au rude bolnave la Arad ca să se antreneze în sălile de acolo, să facă shopping și să se relaxeze la terasele din Arad în timp ce restaurantele noastre sunt aduse în pragul falimentului, iar în sălile de sport închise nu au voie nici măcar cei care se pregătesc să devină oameni ai legii.

Cetățenii sunt prioritatea mea și fac tot ce îmi stă în putință, în limita atribuțiilor și competențelor legale ca președinte al Consiliului Județean. Am semnalat impactul social și economic al carantinei formale și am vrut să o evităm. Am cerut, în repetate rânduri, să „măsurăm de zece ori și să tăiem o singură dată”.

Citeste si Român vaccinat cu serul AstraZeneca din lotul carantinat a trăit clipe de groază după imunizare: Am simţit că-mi plesneşte ceva la cap. Pulsul era uriaş!

Carantina este în vigoare, nu am putut să o opresc, dar atrag din nou atenția asupra riscurilor și impactului prelungirii acesteia. Măcar în ceasul din urmă, sper ca ceilalți reprezentanți ai autorităților să își facă temele, să anticipeze situații, să ia decizii în mod documentat și să își îndrepte atenția asupra scăderii ratei de infectare cu Covid-19 și nu asupra prelungirii carantinei formale„, scrie Alin Nica pe Facebook.