DECLARAŢIA pe propria răspundere redevine obligatorie. DESCARCĂ formularele corecte pentru a nu lua amenzi de zeci de milioane de lei

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis, miercuri, noi măsuri anti-Covid pentru localitățile unde incidența a crescut peste anumite praguri. Timișoara, Giroc, Ghiroda, Dumbrăvița, dar și alte localități vor avea carantina de noapte în weekend, iar Bucovăț și Moravița carantină în toate zilele săptămânii.

22 sept. 2021, 16:59
DECLARAŢIA pe propria răspundere redevine obligatorie. DESCARCĂ formularele corecte pentru a nu lua amenzi de zeci de milioane de lei

DECLARAŢIA pe propria răspundere este din nou de actualitate în localităţile cu rata de incidenţă peste 6 la mia de locuitpori. Caratina de noapte va fi instituită în municipiul Timişoara din acest weekend, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,49 la mia de locuitori, şi tot de la sfârşitul acestei săptămâni magazinele vor avea program până la ora 18.00.

De asemenea, în două localităţi din Timiş rata de infectare este peste 7,5 la mia de locuitori, acolo fiind aplicate restricţii şi în timpul săptămânii. De asemenea, masca de protecţie devine obligatorie în jurul pieţelor, spitalelor, magazinelor.

Prefectura Timiş a anunţat, printr-un comunicat de presă, că localităţile Bucovăţ şi Moraviţa au depăşit rata de infectare de 7,5 la mia de locuitori.

Cât priveşte organizarea de nunţi, botezuri şi alte evenimente la final de săptămână, dat fiind faptul că la Timişoara rata de infectare este de sub 6 la mia de locuitori, o decizie se va lua vineri.

DECLARAŢIA pe propria răspundere, model
2603-Model Declaratie proprie Raspundere_20

De asemenea, în municipiul Timişoara rata de infectare a ajuns la 4,49 la mia de locuitori.   Ca urmare, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a decis că, din 23 septembrie, în Timişoara, dar şi în celelalte localităţi din Timiş care depăşesc rata de infectare de 3 la mia de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o raza de 25 de metri, în jurul unor spaţii publice, cum ar fi pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spaţii comerciale, unităţi spitaliceşti.

Adeverinţa de angajator

2603-Adeverinta pentru angajatori_noapte_20

Totodată, potrivit HG 923 din 9 septembrie 2021, în toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 20,00-5,00, cu mai multe excepţii, printre care deplasarea în interes profesional sau pentru asistenţă medicală.

Bilanţ coronavirus 22 septembrie. Peste 7000 de cazuri noi COVID în 24 de ore. 1037 pacienţi sunt la ATI

De asemenea, se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5,00-18,00, în toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori.

În localităţile care au depăşit 7,5 la mia de locuitori, restricţiile se aplică şi în timpul săptămânii.

DECLARAŢIA pe propria răspundere, model pentru zi

declaratie_pe_propria_raspundere_2021_martie (1)

Un număr de 312 localităţi din România au, miercuri, incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 mai mare sau egală cu 3 la o mie de locuitori, iar 46 dintre acestea sunt oraşe şi municipii, arată datele oferite de Grupul de Comunicare Strategică. Localitatea Cătina din judeţul Cluj rămâne pe primul loc în ceea ce priveşte rata de infectare, aceasta urcând la 12,08 la mia de locuitori.

Lista completă a localităților care au depășit incidența de 3 la mia de locuitori
Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, sunt 46 de oraşe şi municipii care au atins sau au depăşit, miercuri, rata de infectare cu COVID-19 de 3 la o mie de locuitori. Dintre acestea, cele mai ridicate incidenţe sunt în oraşele Horezu (Vâlcea) – 6,09, Negreşti-Oaş (Satu Mare) – 5.91 şi Vişeu de Sus (Maramureş) – 5,42.

De asemenea, sunt 266 de alte localităţi care au ajuns sau au depăşit pragul de 3 la mie. De altfel, cea mai ridicată rată de infectare rămâne la Cătina (judeţul Cluj), unde incidenţa a urcat la 12,08. Pe locurile următoare se situează Şeica Mică (Sibiu) – 10,03 şi Ploscoş (Cluj) – 9,66.