DECLARAŢIA ŞOCANTĂ despre copiii romi, făcută de un secretar de stat în Ministerul Educaţiei

Secretarul de stat pentru minorităţi Andras Kiraly mărturiseşte că nu şi-ar lăsa copilul să înveţe într-o şcoală în care sunt mulţi copii romi.

20 sept. 2013, 10:28
DECLARAŢIA ŞOCANTĂ despre copiii romi, făcută de un secretar de stat în Ministerul Educaţiei

Andras Kiraly, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, este cel care spunea într-un interviu pentru Ziarul Ring faptul că nu putem vorbi că nu există segregare etnică, dar care aceasta totuşi se manifestă. Secretarul de stat a precizat că nu şi-ar trimite copilul să studieze în unităţile de învăţământ unde sunt mai mulţi copii de etnie romă şi unde se poate vorbi despre delăsare, debandadă.

Este o problemă generală, iar referitor la acele unităţi unde ponderea romilor este semnificativă, dacă este delăsare, dacă este debandadă, bineînţeles că nici eu nu mi-aş lăsa copilul acolo„, a declarat Andras Kiraly, pentru Ring.

Tot secretarul de stat pentru minorităţi de la UDMR vorbea şi despre faptul că există unele favoruri în ceea ce îi priveşte pe tinerii de etnie romă. De exemplu, aceştia pot ajunge la Facultatea de Medicină „Carol Davila” doar cu nota 5, în condiţiile în care acesta spunea că nu sunt necesare decât un Bacalaureat şi o notă de 5.

Andras Kiraly vorbea şi despre faptul că cei din etnia romă, liderii, ar trebui să dea un exemplu şi să aibă măcar Bacul luat.

Mai mult, părinţii care decid să îşi mute copii din aceste unităţi de învăţământ nu pot fi acuzaţi de segregare etnică, ci doar de o decizie personală.

Citeşte şi Priorităţile anului şcolar 2013-2014 sunt INSPECŢIA LA CLASĂ şi EVALUĂRILE CONSTANTE