Declaraţia unică 2021. Marţi este ultima zi pentru depunerea formularului

Declaraţia unică 2021. Marţi, 25 mai, este ultima zi în care mai poate fi depus la ANAF formularul privind estimarea veniturilor din acest an. De asemenea, tot mâine este şi data scadentă pentru plata taxelor aferente câştigurilor din 2020.

24 mai 2021, 14:33
Declaraţia unică 2021. Marţi este ultima zi pentru depunerea formularului
Declaraţia unică 2021. Marţi este ultima zi pentru depunerea formularului

Declaraţia unică 2021. Peste 660.000 de români mai au la dispoziţie doar câteva ore pentru a depune la ANAF formularul privind veniturile estimate anul acesta. De asemenea, 25 mai este şi ultima zi în care pot fi plătite taxele aferente câştigurilor încasate anul trecut.

Declaraţia unică 2021. Tot ce trebuie să ştii

Citeşte şi Declaraţia unică 2021. De unde poate fi descărcat formularul precompletat de ANAF

Pentru început trebuie să descarci formularul pdf de pe site-ul ANAF, îl completezi şi apoi îl transmiţi Fiscului. De preferat online, prin intermediul Spaţiului Privat Virtual.

„Activităţi independente, sistem real, individual, pun codul meu CAEN, adresa sediului, numărul din rezoluţie.Validaţi declaraţia, o încărcaţi pe site-ul ANAF, aşteptaţi şi verificaţi recipisa ca să vedeţi dacă apar erori, şi doar când aveţi o recipisă validă puteţi considera că declaraţia a fost depusă”, a explicat consultantul fiscal Luiza Daneliuc, potrivit Mediafax. 

Apoi, trebuie să achiţi impozitul pe venit, în cotă de 10%, iar dacă veniturile tale din 2020 au fost mai mari de 27.760 lei, echivalentul a 12 salarii minime, datorezi şi contribuţiile la sănătate, respectiv pensii.

Ştefania este jurist de profesie, dar obţine venituri şi ca arbitru de volei. Pe ultima sută de metri, a reuşit să transmită declaraţia şi să achite taxele.

„Zilele trecute am completat declaraţia unică, sunt angajata unei companii, dar obţin şi venituri suplimentare. Declaraţia unică am descărcat-o de pe site-ul ANAF. Nu este nimic complicat, am evitat drumul la Fisc, deoarece sunt în concediu de creştere copil. Plata de asemenea am făcut-o online, m-a ajutat ghiseul.ro”, a explicat Ştefania.

Citeşte şi Declaraţia unică 2021. Schimbările anunţate de ANAF. Cum arată noul formular