DECLARAŢIE BOMBĂ! Fostul şef SRI Prahova a recunoscut că ofiţerii SRI din subordine lucrau dosare penale cu procurorul Mircea Negulescu

Colonelul Constantin Marin, fostul şeful SRI Prahova, a recunoscut în faţa procurorilor DNA că ofiţerii SRI din subordine lucrau dosare penale cu procurorul Mircea Negulescu, încălcând protocolul secret dintre PICCJ şi SRI. Lumeajustitiei.ro prezintă o declaraţie incendiară dată de colonelul Constantin Marin, cel care a deţinut până în luna iulie 2014 funcţa de şef al SRI Prahova, ulterior înlocuit cu col. Sabin Iancu, un om de mare încredere al generalului Florian Coldea.  

23 apr. 2017, 10:50
DECLARAŢIE BOMBĂ! Fostul şef SRI Prahova a recunoscut că ofiţerii SRI din subordine lucrau dosare penale cu procurorul Mircea Negulescu

La data de 23 iulie 2014, fostul sef al SRI Prahova col Constantin Marin (in prezent pensionar) a fost audiat de procurorii militari din cadrul DNA in dosarul 83/P/2014. Declaratia ofiterului este stupefianta si vine sa confirme ca ofiterii SRI din structura SRI Prahova pe care o conducea nu doar ca lucrau dosare penale cot la cot cu anumiti procurori locali, in baza protocolului secret de colaborare dintre SRI si PICCJ, dar si depaseau limitele mandatului conferit de protocolul secret, pentru a genera anumite deschideri si instrumentari de dosare penale impotriva unor capi ai judetului Prahova. In aceste operatiuni, varf de lance era vestitul procuror Mircea Negulescu, care pana in vara lui 2015 a lucrat la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti, dupa care a fost promovat la DNA Ploiesti, devenind unul dintre preferatii sefei DNA Laura Kovesi (instrumentand dosarele lui Victor Ponta, Sebastrian ghita, Mircea Cozma, Vasile Blaga etc).

Ofiterii SRI luati in vizor de sefi sunt recuperati ca procurori cu ajutorul CSM

Declaratia col. Constantin Marin trebuie luata in calcul de Comisia speciala de control a Parlamentului condusa de Adrian Tutuianu.

Mai mult, declaratia fostului sef al SRI Prahova releva faptul ca maiorul SRI Valentin Teodorescu, dupa ce a fost vizat de o cercetare disciplinara pentru relatia sa neprincipiala cu procurorul Mircea Negulescu si-a dat demisia din SRI devenind procuror dupa o intrare pe scurtatura in magistratura, via CSM, fara absolvirea Institutului National al Magistraturii.

Mai precis, Valentin Teodorescu a devenit procuror, ultimul pe lista – (vezi facsimil 1) prin admitere directa in noiembrie 2012, in cadrul unui lot de persoane acceptate pe baza de diverse recomandari, care aveau conditia de 5 ani vechime intr-o profesie juridica.

Citeşte mai mult pe luju.ro