Declaraţie de război: Iranul ameninţă că va "rade" Arabia Saudită

Publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2019 07:32 // Actualizat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2019 07:32 // Sursa: romaniatv.net

Ar fi bine ca Arabia Saudită să nu intre în război cu Iranul pentru că va fi distrusă în acest caz de către forţele Republicii islamice, a declarat vineri Hassan Nasrallah, liderul mişcării şiite Hezbollah din Liban, citat de Reuters.

"Nu pariaţi pe un atac asupra Iranului, deoarece acesta vă va distruge", a avertizat liderul mişcării şiite libaneze într-o alocuţiune televizată.

"Se pare că petrolul este mai scump decât sângele", a remarcat şeful Hezbollah, în reacţie la atacul asupra instalaţiilor petroliere din Arabia Saudită.

Amintind că atacul din 14 septembrie a dus la o reducere la jumătate a producţiei de petrol saudite, el a adăugat: "Casa voastră este de cristal şi economia voastră este de cristal, la fel oraşele de cristal din Emiratele Arabe Unite" (EAU).

Aceste atacuri arată puterea alianţei susţinute de Teheran, a mai spus Nasrallah, avertizând că noile dispozitive de apărare saudite nu vor putea face mare lucru pentru a apăra regatul.

Aceste sisteme de apărare "vor fi foarte scumpe şi nu vor avea nicio utilitate", a afirmat liderul Hezbollah, recomandând Riadului şi aliaţilor săi să înceteze intervenţia lor militară în Yemen.

În acelaşi timp, el a spus că toţi cei "au colaborat cu Israelul sunt agenţi şi trebuie judecaţi". "Dacă aceşti agenţi au comis crime, ei trebuie sancţionaţi cu fermitate", a declarat secretarul general al Hezbollah, citat de i24news.tv. Acesta se pare că s-a referit la Amer Fakhoury, fost cadru militar al Armatei din sudul Libanului, o fostă miliţie apropiată de Israel, care a fost arestat la revenirea sa în Liban în urmă cu câteva zile şi a stârnit un val de indignare. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Arabia Saudită Hassan Nasrallah Hezbollah Iran război
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8433
RON
16 Jul
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H