Declaraţie de ULTIMĂ ORĂ despre impozitare pensiilor speciale. Precizări aduse de ministrul Apărării

Ministrul Apărării naţionale, Gabriel Leş, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Cluj, că doreşte ca niciun militar să nu fie afectat de taxa de solidaritate anunţată de ministrul Eugen Teodorovici pentru pensiile speciale.

18 iul. 2019, 11:53
Declaraţie de ULTIMĂ ORĂ despre impozitare pensiilor speciale. Precizări aduse de ministrul Apărării

„Dorinţa mea e să nu fie afectaţi deloc. Dar, la discuţiile preliminare pe care le-am avut la acest moment cu ministrul Finanţelor, se doreşte o astfel de taxă pentru toate pensiile care vor depăşi un anumit plafon. Exemplul de 10.000 a fost dat de domnul ministru, dar nu este stabilit acest plafon. Ceea ce pot să vă comunic este că plafonul de 10.000 amintit de domnul ministru Teodorovici ar afecta aproximativ 1.600 şi ceva (de militari – n.r.), aproximativ 2% din ceea ce înseamnă pensionarii militari în acest moment. Bineînţeles, eu voi lupta ca să nu fie afectaţi, pentru că nu discutăm de pensii speciale, vorbim de pensii militare de stat”, a spus Gabriel Leş.

Gabriel Leş a efectuat, joi, o vizită de lucru în garnizoana Cluj-Napoca şi s-a întâlnit cu personalul Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, al Batalionului 55 Comunicaţii şi Informatică „Napoca”, al Centrului 88 Mentenanţă „Ardealul” şi cel al Spitalului Militar de Urgenţă Cluj „Dr. Constantin Papilian”. De asemenea, el a vizitat Comandamentul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.