Declarație halucinantă a unui guvernator american: ”Nepoata mea de doi ani are deja un pistol și o pușcă. Curând, va avea nevoie de ele”

Kristi Noem, guvernatoarea republicană a statului Dakota de Sud, a declarat că nepoata ei în vârstă de doi ani deține mai multe arme, deoarece în curând va avea nevoie de ele. Declarația publică a ajuns virală și a fost condamnată pe rețelele sociale.

16 apr. 2023, 13:59
Declarație halucinantă a unui guvernator american: ”Nepoata mea de doi ani are deja un pistol și o pușcă. Curând, va avea nevoie de ele”

Noem a făcut declarația în timpul unei întâniri a Asociaţiei Naţionale a Armelor (NRA) din Indiana. În timpul declaraţiilor sale, Noem a vorbit despre nepoţii ei: Addie, care are aproape doi ani, şi Branch, care are câteva luni.

Noem a spus apoi că Addie avea deja un pistol şi o puşcă.

„Acum, Addie, care ştiţi– în curând va avea nevoie de ele, vreau să vă asigur, ea are deja un pistol, o puşcă şi un mic ponei pe nume Sparkles. Aşa că fata este pregătită”, a spus Noem, potrivit The Guardian.

Comentariile lui Noem despre nepoata ei au devenit virale pe reţelele sociale, multe comentarii fiind condamnat faptul că guvernatorul promovează deţinerea de arme în rândul copiilor. „

Absolut îngrozitor. Cum naiba este viaţa asta adevărată în America?” a scris democratul din Tennessee Chris D Jackson pe Twitter.

Citește și: Zelenski s-a dezlănțuit după atacul rușilor, în carea murit și un copil de doi ani: ”Niciuna dintre încălcările dreptului internațional de către Rusia nu poate fi ignorată”

O altă persoană a comentat: „Chemaţi Protecţia Copilului”.

Comentariile lui Noem vin după un alt caz de atac armat în care au fost implicaţi copii. Luna trecută, trei copii şi trei adulţi au fost ucişi de un fost elev la o şcoală din Nashville, Tennessee.

În cadrul evenimentului în care a făcut aceste declarații, Noem a semnat un document prin care se interzice agențiilor de stat să încheie contracte cu orice companie care discriminează „o entitate din cauza armelor de foc”.

Fostul vicepreşedinte Mike Pence a vorbit şi el la conferinţă, dar a fost huiduit de membrii audienţei în timp ce încerca să vorbească în statul său de origine – posibil pentru că o parte din republicani s-a întors împotriva lui după ce a certificat rezultatele alegerilor din 2020.

Citește și: Lady Gaga, numită consilier prezidenţial de Joe Biden. Cu ce se va ocupa celebra artistă