Declaraţie ŞOCANTĂ a lui Mihai Neşu despre cel care l-a accidentat: „De fapt, el, săracu’…”

Mihai Neşu s-a confesat vizavi de ceea ce simte referitor la Alje Schut, omul care l-a accidentat involuntar în mai 2011 şi i-a schimbat toată viaţa.

07 oct. 2018, 10:19
Declaraţie ŞOCANTĂ a lui Mihai Neşu despre cel care l-a accidentat: „De fapt, el, săracu’…”

Un contact fizic banal. Un duel la minge între Mihai Neşu şi Alje Schut a schimbat pentru totdeauna viaţa fundaşului stânga român. În urma acelui antrenament de pe 10 mai 2011, la 28 de ani, s-a ales cu o vertebră cervicală ruptă şi o viaţă petrecută în căruciorul cu rotile. Multe ore de chin fizic, multe zile de chin psihic, iar viaţa i-a mai aplicat câteva lovituri de pumnal. Părinţii i-au decedat, soţia, Maria, l-a părăsit, scrie Gazeta Sporturilor.

Mihai a rămas acelaşi om dedicat ideilor sale şi răspunde cu seninătate, acum, când este întrebat despre un subiect dificil: „Te gândeşti, uneori, cu ciudă, ca să nu zic cu pică, la acel moment şi-l acuzi în vreun fel pe Alje Schut?”.

Răspunsul frapează. „Nicio clipă nu l-am urât! Nici atunci, nici acum. Am trecut peste moment. De fapt, el, săracu’, n-a avut nicio vină. Iar durerea sufletească e la el! E mai greu să înduri sufleteşte un rău pe care l-ai făcut, chiar şi involuntar, decât unul ce ţi s-a făcut”, a mărturisit Neşu.

Cei doi chiar au ţinut legătura, pe cât se putea ţine: „Am mai vorbit cu el, e antrenor la juniorii lui Utrecht. Chiar m-am întâlnit cu Schut când am fost eu în Olanda la control. N-a venit niciodată să mă vadă la Oradea, probabil i-ar fi fost greu. Dar ne-am revăzut în Olanda, când am fost la tratament, am încercat să ne comportăm cât de normal se poate”.

Bărbatul de 35 de ani este împăcat, nu poartă ranchiună nimănui, nici fostului coechipier, nici fostei soţii.

„Nu mi-ar face mie bine să port pică, nu i-ar ajuta cu ceva nici pe ceilalţi. Nu întotdeauna am gândit aşa profund, dar acum simt dragostea lui Dumnezeu, sunt foarte liniştit. Lucrurile sunt simple în viaţă, mie mi-a luat 35 de ani să înţeleg. Mult timp am trăit ca batista prin aer. Dacă urmezi vorbele lui Dumnezeu, ajungi unde trebuie, dacă nu, rişti să te rătăceşti şi să gândeşti lucruri aberante”, a completat fostul internaţional.

„Mi se mai spune că Alje Schut a fost în vacanţă, oamenii mă compătimesc şi-mi spun: ‘Cum e posibil să ducă o viaţă normală mai departe?’. ‘Foarte bine, bravo, şi eu am fost în vacanţă, eu trăiesc normal viaţa mea’, le răspund”, spune 
Mihai Neşu.