Declaraţie uluitoare a unui martor al accidentului din Jibou, în care şi-au pierdut viaţa patru tinere

Patru studente şi-au pierdut viaţa şi o alta a fost grav rănită, după ce autoturismul în care se aflau a fost spulberat de tren.

19 mai 2018, 14:42
Declaraţie uluitoare a unui martor al accidentului din Jibou, în care şi-au pierdut viaţa patru tinere

Mai mulți martori oculari au susținut că semaforizarea funcționa eronat la acea trecere de nivel cu cale ferată.

Oamenii susțin ca semaforul indica culoarea albă, de trecere, doar semnalul acustic funcționând.

Atât autoritățile sosite de la fața locului, cât și procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecatoria Jibou au luat în calcul această ipoteză și fac cercetari.

„Facem cercetări și în acest sens, să vedem dacă semaforul funcționa regulamentar sau nu funcționa”, ne-a spus Victor Liloiu, procurorul șef de la PT Jibou.

Cele patru fete care au pierit în tragicul accident din Jibou NU ar fi trebuit să fie pe acel drum! Ce s-a întâmplat de fapt

Vreme de doi ani după realizarea centurii, între 2015 și 2017, șoseaua a fost închisă circulației rutiere din cauza acestui semafor. Inițial trecerea la nivel cu cale ferată a fost semnalizată doar cu un indicator rutier, iar din această cauză s-a decis interzicerea circulației pe șosea.

Abia anul trecut, după lungi discuții purtate de Primaria Jibou cu reprezentanții CFR, s-a montat semaforul rutier, deși, specialiștii susțin că acolo se impune mai degraba o barieră, scrie ziaruldesalaj.ro.