Declarații emoționante făcute de tatăl uneia dintre fetele prinse sub dărâmături la Odorheiu Secuiesc: „A vrut să fugă. Nu știu exact în ce cameră”

Tatăl unei fete rănite în tragedia de la internatul din Odorheiu Secuiesc dezvăluie că fiica sa a fost găsită sub dărâmături, iar el nu dispune de informații precise cu privire la locul exact în care se afla în momentul prăbușirii clădirii.

20 dec. 2023, 17:59
Declarații emoționante făcute de tatăl uneia dintre fetele prinse sub dărâmături la Odorheiu Secuiesc: „A vrut să fugă. Nu știu exact în ce cameră”
Declarații emoționante făcute de tatăl uneia dintre fetele prinse sub dărâmături la Odorheiu Secuiesc: „A vrut să fugă”

Tatăl unei fete rănite în incidentul tragic de la internatul din Odorheiu Secuiesc a acordat un interviu pentru Antena 3. El a relatat că fiica sa a fost descoperită sub dărâmături și că nu are informații precise despre locul exact în care se afla în momentul prăbușirii clădirii.

Citește și: Detalii emoționante despre tragedia de la Odorheiu Secuiesc. Mama lui David le-a îngrijit pe colegele fiului ei după tragedia de la internat

„S-a prăbușit și a fost scoasă din moloz. Nu știu exact în ce cameră se afla fata mea, nu îmi pot da seama. Mi-a spus că învăța, făcea practică și dintr-odată a auzit zgomote de sus și a văzut crăpături. A vrut să fugă, dar dintr-odată peretele a căzut. Fata mea este în spital, de acolo vin acum. Era inconștientă când a fost scoasă de acolo, dar acum este mai bine și sperăm că o să-și revină”, a spus tatăl uneia dintre fete, în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Fetele care au fost internate la Spitalul din Municipiul Odorheiu Secuiesc au beneficiat de consiliere psihologică. Este de așteptat ca acestea să fie externate în cursul zilei de joi, după ce vor fi supuse unei vizite medicale și după ce medicii vor emite recomandările necesare pentru externare. În aceeași zi, fetele se vor întoarce acasă, cu excepția unei paciente aflate la Spitalul din Târgu Mureș, al cărei stadiu de sănătate nu s-a îmbunătățit, iar medicii manifestă rezervări.

Cu privire la David, băiatul decedat, familia sa a informat că înmormântarea va avea loc joi, la ora 13, în Cimitirul Romano-Catolic. Ca semn de respect, Primăria a declarat doliu și a anulat toate evenimentele planificate pentru sărbători.

La internatul Liceului Tamasi Aron s-a prăbușit un perete, iar mai mulţi elevi au fost prinşi sub dărâmături. Unul dintre ei este resuscitat de cadrele medicale care au intervenit la locul tragediei. La locul intervenției au fost alocate două mașini de stingere, o descarcerare, un camion, un container multirisc, o ambulanță SMURD, două ambulanțe SAJ și trei echipaje ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență. Echipele de intervenție acționează în continuare și caută în dărâmăturile rezultate din prăbușirea peretelui.

Potrivit IGSU, până în acest moment au fost extrase patru victime, dintre care una conștientă, una semiconștientă și una în stare gravă, asupra căreia s-au aplicat minute bune manevre de resuscitare. Imobilul în care funcționează liceul a fost construit în perioada 1909-1910. Suprafața afectată este de aproximativ 200 de metri pătraţi. Misiunea este în dinamică.

Citește și: Ce făcea David, elevul mort la Odorheiu Secuiesc, în timp ce zidul internatului se prăbușea. Colegul său de cameră a dezvăluit tot