DECLARAŢII HALUCINANTE. Medic de la Spitalul din Râmnicu Sărat: Trimitem acasă urgenţele care mor VIDEO

Situație de-a dreptul halucinantă în curtea Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat. După o serie de investiții considerabile în mai multe compartimente ale unității spitalicești din municipiul Râmnicu Sărat, oamenii continuă să aibă de suferit din pricina lipsei acute de bani și a numărului insuficient de medici.

03 oct. 2017, 13:41
DECLARAŢII HALUCINANTE. Medic de la Spitalul din Râmnicu Sărat: Trimitem acasă urgenţele care mor VIDEO

Doctorul primar Rânja Paul Eugen, de la Spitalul din Râmnicu Sărat, a purtat o discuție telefonică cu un superior din care reiese faptul că spitalul râmnicean stă foarte prost la capitolul financiar, iar „urgențele sunt trimise acasă din cauza lipsei fondurilor”, scrie ramnicpress.ro.

Conform imaginilor, Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat „nu mai are voie să interneze” pentru că „nu mai sunt bani de la Casă” (n.r. Casa de Asigurări). În cadrul respectivelor imagini, medicul poartă o discuție telefonică, cel mai probabil cu un director medical, în care se plânge de faptul că „superiorul” nu l-a apărat în cazul unei probleme medicale apărute recent în unitatea spitalicească, tocmai din cauza lipsei banilor.

Pentru că situația din spital este de-a dreptul disperată, medicul recunoaște că „(…) trimitem acasă urgențele care mor„. În acest context este adus în discuție cazul unui pacient din satul Sălcioara, comuna Ghergheasa, care a încetat din viață la începutul lunii septembrie. Conform informațiilor, pacientul s-ar fi prezentat la unitatea medicală din Râmnic, iar medicii de aici, după ce l-au consultat și i-au recomandat o serie de medicamente, l-au trimis acasă, însă la scurt timp acesta a murit.

Citeşte şi Bebeluş de 8 luni mort după ce a fost tratat în două spitale