Declaraţii incendiare ale taberei Cîţu în şedinţa BPN de marţi seară: „Să trimitem la origini USR, la alianţa toxică cu PSD şi AUR”

Liberalii s-au reunit marţi seară pentru a discuta mandatul cu care preşedintele PNL, Florin Cîţu, va merge la discuţiile de miercuri cu premierul desemnat Dacian Cioloş, preşedintele UDMR Kelemen Hunor şi reprezentantul grupului minorităţilor Varujan Pambuccian.

13 oct. 2021, 10:55
Declaraţii incendiare ale taberei Cîţu în şedinţa BPN de marţi seară: „Să trimitem la origini USR, la alianţa toxică cu PSD şi AUR”

Liderii PNL, reuniţi marţi seară în şedinţa Biroului Politic Naţional, au stabilit ca discuţiile de miercuri cu Dacian Cioloş să pornească de la ideea că nu vor sprijini un guvern format de cei care i-au îndepărtat de la guvernare și au rupt Coaliția, au declarat surse din partid. Unii dintre liberali au avut declaraţii de-a dreptul incendiare, printre aceştia numărându-se Rareş Bogdan şi Cristian Buşoi.

„În aceste zile, Dacian Cioloș, în disperare, încearcă să creeze mici fricțiuni, tensiuni. Vă rog să țineți cont de faptul că lucrează doar pe manipulare. Nici Emil Boc, nici eu, nici Lucian Bode, nici Gheorghe Flutur nu s-a întâlnit cu Dacian Cioloș în aceste zile. Mai mult decât atât, chiar dacă a sunat în disperare, a sunat fără adresant, fără a dialoga cu cineva. Singurul reprezentant al PNL care poartă discuții cu Dacian Cioloș este, așa cum v-am spus, Florin Cîțu, președintele PNL, mâine după-amiază la Modrogan. Restul sunt șopârle de presă, deci, vă rog din suflet să nu țineți cont de nimic de absolut nimic din toate acestea.

Cristian Buşoi: „Să-şi caute alianţă la PSD şi AUR, pentru cât de urât au atacat PNL şi premierul”

Nimeni, și acum sunt absolut convins că sunt în asentimentul dumneavoastră, nu vede niciun fel de soluție cu Dacian Cioloș acolo unde s-a pus moț fără a avea în spate niciun fel de coaliție”, a declarat Rareș Bogdan, în ședința de marți seară de la PNL, potrivit înregistrărilor difuzate de Realitatea.

Cristian Buşoi a mers chiar mai departe, având un discurs cu tente războinice.

„Cred că, așa cum ne-a prezentat Florin, lucrurile sunt extrem de clare. Și cred că este soluția potrivită să-i trimitem la origini, să-i trimitem la alianța toxică PSD-AUR, să caute prima dată acolo o majoritate la felul în care s-au comportat și cât de urât au atacat premierul și Partidul Național Liberal. De-asta ședința de mâine trebuie să fie probabil scurtă și clară”, a declarat Cristian Bușoi, conform sursei citate.

Citeşte şi: Dacian Cioloş, în misiune imposibilă. Premierul desemnat se întâlneşte azi cu Cîţu, Hunor şi Pambuccian pentru a încerca refacerea coaliţiei de guvernare