Declaraţii ULUITOARE. Pentru prima dată de la uciderea Larei Şaban, soţia criminalului rupe tăcerea

Pentru Raluca, o profesoară din Constanţa, timpul s-a oprit în loc în mai 2012. Avea 28 de ani, era însărcinată în 2 luni cu bărbatul care-i promisese iubire veşnică, când a primit o veste cumplită: soţul ei a fost arestat pentru complicitate la crimă.

24 mai 2013, 14:57

Fratele Larei Şaban şi prietenul acestuia, suspectaţi de uciderea tinerei, găsită moartă în luna mai 2012, au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă de Tribunalul Constanţa.

 

Deznădăjduită, cu o fetiţă de patru luni şi un soţ pe care s-ar părea că nu-l va mai avea alături cel puţin 20 de ani de acum încolo, Raluca se chinuie acum să demonstreze că, de fapt, George Davidescu este nevinovat.

„Din păcate, el a fost prostutul potrivit la locul nepotrivit. El avea cheile de la apartamentul respectiv, unde atunci era sediul unei firme, iar Ghiunal l-a chemat să rezolve o treabă. Nu putea fi vorba de o premeditare, fiindcă George trebuia să se întâlnească cu mine, să mergem la cumpărături, la ora respectivă, dar a amânat un pic fiindcă l-a chemat amicul lui. Acolo din păcate au fost încoltiţi de doi turci, care i-au ameninţat cu arma. Cu arma respectivă au şi ucis-o pe Lara Şaban acei bărbaţi, au împuşcat-o în cap, spune soţia lui George Davidescu, care precizează că a cerut o nouă necropsie sau dezhumarea, însă le-au fost refuzate.

Aşa s-ar fi demonstrat că de fapt rana din fruntea ei, care i-a cauzat moartea, a fost provocată de o armă. George şi Ghiunal, sub ameninţarea pistolului, au fost obligaţi apoi să care cadavrul”, a completat profesoara.

Chiar dacă judecătorii i-au dat o sentinţa dură, închisoare pe viaţă, Raluca crede că soţul ei va ieşi curând de după gratii.

„Am văzut şi eu dosarul, nu sunt probe directe împotriva lor, ci doar indicii. Voi merge până în pânzele albe, ştiu că e nevinovat, o ştiu şi părinţii mei, vom merge inclusiv la CEDO pentru a repara această greşeală a justiţiei române. Nu voi accepta să iau parte la una din frecventele erori judiciare din România!”, mai spune sotia condamnatului, potrivit cancan.ro.

La data de 13 septembrie 2012, fratele Larei Şaban, Gilberto Ghiunal Şaban, şi prietenul celor doi din copilărie, George Davidescu, suspecţi în cazul uciderii tinerei, au fost trimişi în judecată de procurorii Pachetului Tribunalului Constanţa, fiind acuzaţi de omor calificat şi deosebit de grav şi de tâlhărie.

Lara Şaban a fost ucisă pe data de 3 mai 2012, în apartamentul pe care îl deţinea pe strada Mihail Kogălniceanu, din Constanţa. Corpul fetei a fost găsit într-o zonă cu vegetaţie, între localităţile Lumina şi Năvodari.

Procurorii au stabilit că Lara Şaban a fost omorâtă de fratele său, Şaban Ghiunal, ajutat de prietenul său, pentru a-i fura suma de circa 80.000 de euro, pe care o avea asupra sa.

Raportul de expertiză a IML a arătat că Lara Şaban relevă faptul că aceasta avea o alcoolemie de 2,60 la mie. De asemenea, raportul confirmă faptul că moartea a fost violentă. S-au găsit alterări de putrefacţie în mai multe organe, ficat, rinichi şi inimă. Au fost leziuni traumatice făcute cu puţin timp înainte de deces. Experţii care au făcut acest raport spun că lovitura a fost una extrem de puternică şi a fost aplicată cu un obiect de mărime între 4 şi 16 cm.

În momentul aplicării loviturii, criminalul se afla faţă în faţă cu victima. Lara Şaban a fost lovită cu acel obiect în partea frontală a capului.