Decontarea serviciilor medicale, doar pe baza cardului de sănătate. Vezi cine le va distribui

CNAS a publicat documentaţia de atribuire a serviciilor de distribuire a cardului naţional de sănătate pentru toţi asiguraţii din sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Până în prezent au fost tipărite 11.534.000 de carduri.
Marilena Vili
26 iun. 2014, 12:41
Decontarea serviciilor medicale, doar pe baza cardului de sănătate. Vezi cine le va distribui

„În trimestrul patru al acestui an vom testa modul de funcţionare al cardului, astfel încât începând cu anul 2015, decontarea serviciilor medicale să se realizeze doar pe baza cardului naţional de sănătate. Toţi furnizorii de servicii medicale au posibilitatea să îşi achiziţioneze cititoarele de carduri. Există pe site-ul CNAS o listă cu cititoare de card deja testate, dar competiţia rămâne deschisă”, a declarat Radu Ţibichi, preşedintele CNAS, potrivit unui comunicat remis presei.

Respectând prevederile HG 366/ 2014, distribuţia cardurilor naţionale se va realiza prin servicii poştale de operatorul de servicii care va fi desemnat câştigător prin procedura de licitaţie publică, în urma căreia se va încheia un acord-cadru pe următorii patru ani (48 luni) pentru distribuirea unui număr estimat de 13.663.941 carduri. Valoarea estimată a acordului-cadru este de 37.575.837 lei fără TVA.

CNAS precizează că estimările iau în calcul persoanele asigurate care vor împlini vârsta de 18 ani până în septembrie 2018.

Plata serviciilor de distribuţie se suportă din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) şi se va realiza în baza acordului încheiat de CNAS cu operatorul de servicii poştale desemnat în urma licitaţiei publice şi a contractelor subsecvente încheiate cu casele de asigurări de sănătate, cu excepţia Casei OPSNAJ.

„Estimăm că până la finalul lunii septembrie a acestui an vor fi parcurse toate etapele până la atribuirea acestui contract, conform prevederilor OUG34/ 2006 cu modificările şi completările ulterioare, şi va fi încheiat acordul-cadru şi contractele subsecvente pentru a putea începe distribuirea cardului de sănătate la nivel naţional”, susţine instituţia.

Citeşte şi Pachet de servicii medicale: CONTROLUL la medicul de familie va fi OBLIGATORIU

Cardul va fi distribuit la domiciliul asiguratului şi predat titularului pe baza actului de identitate. După două prezentări la domiciliul asiguratului, dovedite pe bază de document justificativ, operatorul de servicii poştale va preda cardul naţional casei de asigurări de sănătate în raza căreia se afla domiciliul asiguratului.

CNAS precizează că procesul de tipărire va continua în următorii patru ani. Aproximativ 952.488 carduri vor fi tipărite pentru tinerii care vor împlini vârsta de 18 ani şi pentru persoanele care vor dobândi calitatea de asigurat în această perioadă.

CNAS a demarat luna aceasta un proiect-pilot de testare a cardului naţional pentru pacienţii aflaţi în servicii de dializă. Astfel, 79 de furnizori privaţi de servicii medicale de dializă au încheiat acte adiţionale cu CNAS şi urmează ca de săptămâna viitoare să deruleze acest proiect.

Peste 8.000 de carduri naţionale ale asiguraţilor care fac dializă în aceste centre au fost transmise caselor judeţene de sănătate prin poşta militară. Casele de sănătate au distribuit aceste carduri asiguraţilor. Furnizorii de servicii medicale de dializă le vor activa la prima prezentare a acestora la centrul de dializă.

„Este un proiect-pilot amplu, care se va desfăşura în toate regiunile ţării şi va cuprinde asiguraţi din toate categoriile sociale. Am considerat necesar ca înainte de a implementa acest sistem informatic la nivel naţional, să îl testăm şi, în cazul în care sunt probleme, să le remediem”, a mai declarat Radu Ţibichi, preşedintele CNAS.

Cardul naţional este cel mai important proiect strategic al CNAS, care va permite urmărirea modului în care sunt trataţi pacienţii şi va juca un rol important în procesul de transparentizare şi eficientizare a modului în care sunt cheltuiţi banii în sistemul asigurărilor de sănătate.

Citeşte şi Pachetul de SERVICII MEDICALE DE BAZĂ a intrat în vigoare de la 1 iunie. Vezi ce cuprinde

Spynews
Xtra Night Show. Gabi Bădălău și iubita lui, Daria, interviu la dublu! Ce spune rusoaica sexy despre afacerist / VIDEO
Bzi.ro
Cum a slăbit Florin Busuioc după ce a fost la un pas de moarte: „Nu mă mai duc la borcanul cu ciocolată la 2 noaptea!”
Fanatik.ro
Teste de antrenament. Modele de subiecte la matematică la Evaluarea Națională 2024
Capital.ro
Ungurii cutremură Europa din temelii. Ungaria a anunțat ACUM
Playtech.ro
Vlad Pascu, apariție SURPRIZĂ la ultimul termen de la tribunal. Un detaliu a sărit tuturor în ochi
DailyBusiness
Scumpiri uriașe în piețe! Cu cât se vând acum legumele produse în România
Adevarul
EXCLUSIV. Elena Lasconi: „Dacă voi fi președintele României, voi fi un președinte pentru popor, din popor și nu din colivie”
Spynews
Xtra Night Show. Bianca Drăgușanu vrea să facă pace cu Claudia Pătrășcanu! Cine ar fi fost vinovat de acest conflict: ”Regret...” / VIDEO
Spynews
Xtra Night Show. Petrecere de fițe în showbiz! Cristina Spătar și-a sărbătorit ziua de naștere la restaurantul lui Adrian Minune: ”A fost superb” / VIDEO
Evz.ro
Cu cine stă Irinuca în România. Sora mamei sale este umbra fiicei lui Irinel Columbeanu
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Bălan, într-un costum de baie alb, la Dubai. L-a zăpăcit pe iubitul ei tenismen, care e cu 9 ani mai tânăr
wowbiz.ro
Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta
Cancan.ro
Emily Burghelea, dată afară din apartament, alături de cei doi copii 😲 'Am greșit! Este vina noastră!'
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cea mai frumoasă prezentatoare TV, apariție aproape interzisă la Euro! Eva ridică temperatura mai ceva decât canicula
kanald.ro
Chin prelungit pentru părinții victimelor de la 2 Mai! Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat pentru încă două luni: „Nu mai venim cu nicio speranţă”
Capital.ro
Un nou concediu de 10 zile în România. Cine va beneficia
StirileBZI
Se dau bilete gratuite de tratament în 2024! Cine beneficiază de acestea
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
stirilekanald.ro
A murit la 36 de ani în timp ce se afla în vacanță. "Regina frumuseții", atac de cord pe iaht
substantial.ro
Spania se califică în optimile de finală la EURO 2024 după victoria împotriva Italiei
MediaFlux
DATA ALEGERILOR PREZIDENȚIALE! Răsturnare de situație privind PREȘEDINTELE ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?