Decontările ilegale ale ALEŞILOR provoacă scandal. Trei DEPUTAŢI au fost EXCLUŞI din partid

Trei deputaţi ai principalului partid polonez de opoziţie, Lege şi Justiţie, au fost excluşi din această formaţiune după ce au minţit în declaraţiile pe propria răspundere în baza cărora li s-a decontat o călătorie în interes de serviciu la Madrid, unde s-au deplasat cu un zbor al unei companii low-cost şi nu cu autoturismele, cum au declarat pentru a obţine astfel decontarea unor sume mai mari, transmite joi agenţia EFE, citată de Agerpres.

13 nov. 2014, 16:21
Decontările ilegale ale ALEŞILOR provoacă scandal. Trei DEPUTAŢI au fost EXCLUŞI din partid

Scandal în Polonia după ce trei deputaţi au minţit în declaraţiile pe propria răspundere pentru decontarea unei deplasări

Liderul partidului Lege şi Justiţie, Jaroslaw Kaczynski, a criticat comportamentul respectivilor deputaţi, dar în acelaşi timp a acuzat-o şi pe fosta şefă a Parlamentului, Ewa Kopacz, în prezent prim-ministru, pentru că nu ar fi ţinut sub control cheltuielile parlamentarilor.

Printre cei trei deputaţi excluşi din partid, în urma cazului pe care mass-media poloneză l-a denumit ‘cazul Madrid’, se numără şi purtătorul de cuvânt al Parlamentului, Adam Hofman. Ei au declarat că pentru călătoria (cu autoturismul) în capitala Spaniei, unde au participat la o reuniune a Consiliului Europei, au cheltuit 4.000 de euro, când de fapt ei au plecat cu avionul la un preţ inferior. Mai mult decât atât, presa locală scrie că ei au consumat alcool în timpul zborului, iar unii pasageri au reclamat comportamentul lor necorespunzător.

‘Scandalul în care sunt implicaţi cei trei membri ai partidului Lege şi Justiţie confirmă proasta imagine a politicienilor polonezi’, a declarat ministrul de externe Grzegorz Schetyna.

Parlamentarii polonezi nu sunt obligaţi să prezinte facturi pentru decontarea cheltuielilor, ci doar să dea o declaraţie pe propria răspundere. Drept urmare, noul şef al legislativului de la Varşovia, Radoslaw Sikorski, a promis că de acum înainte se vor solicita facturi. Însă această fraudă ar putea fi doar una dintre alte fapte asemănătoare ale parlamentarilor polonezi ce au rămas nedescoperite.