Decoraţiuni simple de Paşti, pe care poţi sa le faci singur

Decoraţiunile de Paşti sunt destul de scumpe în magazine şi de multe ori nu sunt pe placul tuturor.  Vestea bună este că poţi face chiar tu decoraţiile de Paşti fără prea mult efort. De la buchete decorative, la tablouri pascale, mai jos vei găsi o mulţime de idei care să te inspire.

04 mai 2013, 06:17

deco

Împodobeşte un vas de flori de primavară cu aceste păsări adorabile făcute din cutii de carton de ouă și ouă de plastic reciclate. Pictează cupele de ouă separat şi diblurile din lemn în culori luminoase şi lasă-le să se usuce. Lipeşte fiecare diblu în partea din spate a unei cupe de ou, apoi lipeşte un ou de plastic în fiecare dintre ele. Adaugă o pană în aceeaşi culoare la partea din spate a fiecărui „pui”, și vopseşte un colț al cupei cu auriu, pentru a semăna a „cioc”.

 

deco

Poţi confecţiona acest aranjament cu câteva ramuri de primăvară ornate cu pompoanele artizanale din fire textile. Leagă o panglică colorată în jurul unui borcan şi umple-l cu pietricele mici sau semințe pentru păsări, și aranjează ramurile cât mai inventiv.

 

 

deco

Pentru un decor de Paște distracțiv, expune mai multe ouă de prepeliță, lipite de cartoane în nuanţe pastelate, în rame, pe pereţi. Foloseşte rame de aceeaşi culoare dar de dimensiuni diferite.

 

deco

Adună un buchet de flori – reale sau de mătase – într-o umbrelă pentru a realiza un decor pentru ușă plin de farmec. Leagă o panglică în jurul umbrelei pentru a ține buchetul în loc, și adaugă câteva coji de ouă vopsite.

 

deco

Lipeşte mai multe flori roz pe ramuri pentru un look proaspăt de Paște. Aceasta este o alternativă foarte bună şi de lungă durată pentru un aranjament floral de primavară. Pentru a asigura vaza – și pentru a o face mai veselă – poţi să o umpli cu pietricele de sticlă, ouă încondeiate sau bomboane de Paști.

 

deco

Foloseşte un tocător de hârtie pentru a face un coș de Paști. Pentru a crea un cuib de hârtie, rupe coli mari de hârtie sau resturi de ambalaje, și capsează fiecare capăt împreună. Adaugă o sârmă, ține un capăt al benzilor în fiecare mână, și răsuceşte-le într-un cuib. Taie câteva fire cu foarfeca pentru un aspect de „ţesătură”. Dacă este necesar, adăugă căteva picături de lipici pentru a menține firele în loc. Pune ouă reale sau din plastic în interior pentru a termina decoraraţiunea de Paști.

 

 

deco

Tranformă o carte poștală simplă într-o operă de artă de sezon. Uită-tec după cărți poștale vintage de Paști la târguri sau cumpără reproduceri din librării. Lipeşte o carte poştală de hârtie decorativă, apoi înrămeaz-o. Adaugă o panglică sau un șir de mărgele pentru un plus de efect.

 

deco

Adaugă un pic de culoare perdelelor de la ferestre prin înlocuirea cârligelor cu panglici colorate. Asigură-te că legi buclele suficient de largi pentru a permite alunecarea ușoară.

 

deco

Lalelele roşii şi trandafirii albi sunt uimitoare aranjate în interiorul unui pahar sau ceainic. Foloseşte flori de două culori diferite şi farfurii verzi pentru a da aranjamentului un pic de coeziune.

 

deco

Taie ramuri de plante și pune-le în vase și sticle transparente pe un pervaz sau raft simplu. Alege vaze de diferite marimi şi texturi pentru a crea un aranjament interesant.

 

deco

Formează o floare din două hârtii de brioşe de dimensiuni diferite. Plasează hartia mai mică în interiorul celei mai mari, pune o picătură de lipici, aseză floarea într-un suport de ou şi umple-o cu bomboane.