Deducere personală 2018. Calculează suma pe care o poţi deduce la plata impozitului pe salariu

Începând cu anul viitor, salariații vor beneficia de deduceri mai mari decât cele oferite în prezent, în funcție de salariul brut obținut și numărul persoanelor aflate în întreținere. În prezent, această facilitate este oferită persoanelor care obțin venituri salariale brute de până la 3.000 de lei, însă de la 1 ianuarie se va acorda tuturor celor care câștigă până la 3.600 de lei brut. Dacă vrei să afli care este deducerea personală pe care angajatorul trebuie să o aplice pentru calcularea salariului tău net, descarcă de la finalul acestui articol calculatorul nostru gratuit.

22 nov. 2017, 08:39
Deducere personală 2018. Calculează suma pe care o poţi deduce la plata impozitului pe salariu

Începând cu anul viitor, contribuțiile sociale pentru pensii (CAS) și sănătate (CASS) trec în sarcina exclusivă a angajatului, însă angajatorul va fi cel care va calcula, reține și vira în continuare la buget aceste sume. Prin urmare, salariul brut va crește de la 1 ianuarie 2018, iar pentru a putea garanta salariaților aceleași câștiguri nete a fost realizată o ajustare a deducerilor personale de care aceștia vor putea beneficia.

Citeşte şi REVOLUŢIA FISCALĂ, în Parlament. Trei modificări importante ale ordonanţei

Modificările operate asupra deducerilor personale sunt incluse în cadrul Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 79/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Conform acestui act normativ, deducerea personală se va acorda, începând cu anul viitor, persoanelor fizice care au un venit lunar brut de până la 1.950 lei inclusiv, astfel:

Continuarea articolului pe avocatnet.ro.