Defecţiune la metrou şi circulaţie îngreunată pe magistralele M1 şi M3. Accesul în mai multe staţii a fost oprit din cauza aglomeraţiei

Metrourile circulă cu întârzie luni pe magistralele M1 şi M3 după ce s-a defectat o şină între staţiile Mihai Bravu şi Dristor 1. Din cauza aglomeraţiei, accesul pasagerilor in staţia Dristor 1 a fost oprit pentru o scurtă perioadă. Ulterior, măsura a fost luată şi în alte staţii de pe traseu.

23 nov. 2020, 17:10
Defecţiune la metrou şi circulaţie îngreunată pe magistralele M1 şi M3. Accesul în mai multe staţii a fost oprit din cauza aglomeraţiei

UPDATE:

Metrorex informeaza ca astazi, 23.11.2020, in contextul aparitiei unei defectiuni – in jurul orei 16.55 – la o șină dintre statiile Mihai Bravu si Dristor 1, s-a intervenit în prima fază pentru menținerea traficului prin reorganizarea circulației cu pendulare a trenurilor.

S-a luat masura ca intervenția de remediere a defectiunii sa aiba loc după trecerea orei de vârf si pentru a se mentine un interval de succedare redus pe firul 2 unde circulatia a fost reorganizata.
Intervenția s-a realizat după trecerea orei de vârf pentru a putea menține un interval cat mai mic prin pendula dintre statiile Mihai Bravu și Nicolae Grigorescu-2 stații. Altfel, pendula trebuia extinsa la 3 statii, intre Timpuri Noi si Nicolae Grigorescu 3.
Interventia efectivă a inceput la ora 19.45 iar cu ora 20:35 a inceput repunerea tensiunii si reintroducerea trenurilor in parcurs normal.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Defecţiune la metrou. Reprezentanţii Metrorex au anunţat că o defecţiune s-a produs luni după-amiază la o şină pe Magistralele M1 – M3 între staţiile de metrou Mihai Bravu și Dristor 1.

„Metrorex informeaza ca astazi, 23.11.2020, circulatia trenurilor pe Magistralele 1 si 3 se desfasoara cu dificultate in urma defectarii unei sine intre statiile de metrou Mihai Bravu si Dristor 1.
Pentru fluidizarea traficului si continuarea calatoriilor, circulatia a fost reorganizata pe firul 2 intre statiile Mihai Bravu si Nicolae Grigorescu 1, intervalul de succedare fiind de cca 8 minute”, a anunţat Metrorex.

În aceste momente, echipele de intervenţie sunt la locul defecţiunii şi lucrează pentru remedierea acesteia.

„Echipele Metrorex intervin pentru remedierea defectiunii. Precizam ca in statii se fac anunturi cu privire la reorganizarea circulatiei. De asemenea, mentionam ca siguranta calatorilor nu a fost pusa in pericol in niciun moment”, a mai precizat reprezentanţii Metrorex.

Defecţiune la metrou. Incepand cu ora 16:55 circulația se desfășoară cu dificultate. În prezent, circulația este reorganizată in sistem pendulă, mai precizează reprezentanţii Metrorex.

În mai multe staţii s-au produs deja aglomerări, iar Poliţia şi Jandarmeria a intervenit pentru restricţionarea accesului pe peron.

În jurul orei 17, din cauza aglomeraţiei s-a luat decizia restricţionării accesului pe peronul staţiei Dristor 1 pentru o scurtă perioadă de timp.

O nouă linie de metrou în Bucureşti. Va lega Gara de Nord – Gara Progresul şi va avea 13 staţii. Vezi traseul M4

O nouă linie de metrou

va fi construită în Bucureşti în următorii ani. Este vorba despre o linie care va lega Gara de Nord de Gara Progresu, promit autorităţile.

Linia de metrou M4, tronsonul Gara de Nord – Gara Progresul, va avea un traseu de 11,94 km, cu 13 stații + 1 existentă (Stația Gara de Nord) și un depou (Depoul Progresul), a anunţat Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. Tot în cadrul proiectului vor fi și achiziționate 15 trenuri, astfel încât capacitatea de transport să poată deservi 50.000 călători/h și sens.

Legătura cu Magistrala 4 de metrou existentă se va realiza în Stația Gara de Nord 2, prin continuarea axelor căilor Liniei 1 și Liniei 2 existente, iar geometria în plan a traseului este:

  • după Stația Gara de Nord 2, traseul se înscrie în ampriza Străzii Gării de Nord, apoi în ampriza Străzii Berzei și ampriza Străzii Vasile Pârvan (locul unde se poate face legătura cu Magistrala 5 de metrou propusă);
  • în continuare, traseul subtraversează Râul Dâmbovița, Magistralele 1 și 3 de metrou, se înscrie în ampriza Străzilor Bogdan Petriceicu Hașdeu și Izvor, respectiv ampriza Căii 13 Septembrie;
  • traseul intră pe Bulevardul Tudor Vladimirescu, unde se înscrie în ampriza acestuia până în zona Pieței Chirigiu (locul unde se poate face legătura cu Magistrala 7 de metrou propusă);
  • în continuare, traseul se înscrie în ampriza Străzii Odoarei și a Șoselei Viilor până la intersecția cu Calea Șerban Vodă, respectiv Șoseaua Olteniței (locul unde se poate face legătura cu Magistrala 2 de metrou existentă);
  • mai departe, traseul se înscrie în ampriza Șoselei Giurgiului, intersectează Străzile Toporași și Ghimpați (locul unde se poate face legătura cu Magistrala Inelară de metrou propusă), mai departe continuă în ampriza Șoselei Giurgiului, până la Gara CFR Progresul, unde va fi amplasată ultima stație destinată călătorilor.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 8.549.423.837,84 lei, iar durata de execuție este de 60 de luni.

Obiectivul va fi finanțat din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, precum și din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.