DEFINITIVAT 2014 Tulcea: Aproape o treime dintre candidaţii la definitivat s-au retras din examen

DEFINITIVAT 2014. Nouăsprezece dintre cei 67 de profesori din judeţul Tulcea care s-au prezentat luni la concursul de definitivat au ieşit din sălile de examen, a anunţat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Tulcea, Dumitru Damian.

14 iul. 2014, 14:37
DEFINITIVAT 2014 Tulcea: Aproape o treime dintre candidaţii la definitivat s-au retras din examen

DEFINITIVAT 2014. Dumitru Damian a spus că, potrivit metodologiei concursului de definitivat, candidaţii care se retrag din proprie iniţiativă pot solicita anularea lucrărilor ce nu vor mai fi evaluate, în statistici aceştia urmând să fie consideraţi retraşi şi având dreptul să se înscrie în sesiunea viitoare, potrivit Agerpres.

„Din cele 76 de persoane înscrise la concursul de definitivat, nouă au absentat, iar alte 19 s-au retras din sală în timpul legal de o oră de la începerea probei. Este decizia fiecărui candidat care trebuie respectată”, a declarat inspectorul general al IŞJ, Dumitru Damian.

Vezi şi: EDU.RO Definitivat 2014 Subiecte bareme si REZULTATE DEFINITIVAT 2014 Edu.ro

„Cei mai mulţi profesori, respectiv câte nouă, au dorit să dea examenul de definitivat pentru disciplinele de psiho-pedagogie, limba română şi educaţie fizică”, a afirmat Dumitru Damian.

Potrivit acestuia, numărul candidaţilor la examenul de definitivat este anual în judeţul Tulcea de circa 80, rezultatele concursului urmând să fie făcute publice pe data de 23 iulie.

Cadrele didactice care nu obţin definitivarea în învăţământ pot fi angajate în sistemul de învăţământ preuniversitar doar pe perioadă determinată, cu statut de profesor debutant, iar cele care au statut de titular şi nu dobândesc definitivarea în cel mult cinci ani de la finalizarea stagiului rămân fără contracte de muncă.

Citeşte şi: DEFINITIVAT 2014. Un profesor din Iaşi, scos din examen după ce a încercat să COPIEZE