Degajare de fum în camera unei turbine de la centrala de la Cernavodă. Pompierii intervin prompt

Pompierii au fost solicitaţi să intervină, marţi, la Unitatea 2 CNE Cernavodă pentru scoaterea fumului din camera unei turbine.

06 feb. 2024, 17:30
Degajare de fum în camera unei turbine de la centrala de la Cernavodă. Pompierii intervin prompt

UPDATE: Societatea Naţională Nuclearelectrica susţine că degajarea de fum de marţi după-amiază s-a produs în partea clasică, nu în cea nucleară a centralei de la Cernavodă. Aceasta nu a avut impact asupra securităţii nucleare şi a personalului.

Nuclearelectrica, despre incidentul de la Cernavodă: Fără impact asupra securităţii şi personalului

„SN Nuclearelectrica SA anunţă că în după-amiaza zilei de 6 februarie 2024, un compresor de aer de serviciu, din partea clasică (nu cea nucleară) a Unităţii 2 CNE Cernavodă a declanşat şi a degajat fum (fără foc), fără impact asupra securităţii nucleare şi personalului Unităţii 2 CNE Cernavodă”, a transmis Nuclearelectrica.

Echipamentul a fost izolat şi se fac investigaţii pentru identificarea cauzei.

„Degajarea de fum nu a avut impact asupra securităţii nucleare şi asupra producţiei, Unitatea 2 funcţionând la putere nominală şi în parametri normali”, mai spun reprezentanţii societăţii.

Pompierii de la ISU Constanţa au intervenit marţi după-amiază, după ce au fost sesizaţi cu privire la o degajare de fum într-o cameră de la centrala de la Cernavodă.

„Echipajele de intervenţie au evacuat fumul din încăperea care se află într-o clădire conexă centralei. Nu este afectată integritatea centralei. Se acţionează pentru identificarea sursei fumului”, a transmis ISU Constanţa.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au anunţat că pompierii au fost sesizaţi că era fum în camera unei turbine la Unitatea 2 CNE Cernavodă.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje cu apă şi spumă.

“Fumul a fost evacuat. Se cercetează cauza fumului”, au precizat reprzentanţii ISU Dobrogea.

Pompierii au adăugat că nu a fost afectată integritatea centralei.

“Echipajele de intervenţie au evacuat fumul din încăperea care se află într-o clădire conexă centralei. Nu este afectată integritatea centralei. Nu au fost raportate victime. Se acţionează pentru identificarea sursei fumului”, a transmis sursa citată.

Citeşte şi: Traseele mai multor autobuze din București-Ilfov se modifică. Cum este afectat transportul în comun de lucrările de mordenizare la Drumul Osiei