Delegaţia Permanentă a PNL s-ar putea întâlni marţi pentru a discuta situaţia din USL

Delegaţia Permanentă a PNL s-ar putea reuni în şedinţă săptămâna viitoare, au declarat sâmbătă pentru Agerpres surse politice.

22 feb. 2014, 15:28
Delegaţia Permanentă a PNL s-ar putea întâlni marţi pentru a discuta situaţia din USL

Potrivit acestor surse, reuniunea Delegaţiei permanente este luată în calcul pentru ziua de marţi.

Şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL ar urma să aibă loc la o zi după termenul stabilit de liberali pentru a aştepta răspunsul premierului Victor Ponta în privinţa propunerilor de miniştri.

Conform Statutului PNL, Delegaţia Permanentă are atribuţii în ceea ce priveşte guvernarea.

Liderului PNL, Crin Antonescu, preşedinte al Senatului, efectuează luni şi marţi o vizită oficială în Austria.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că declaraţia de joi a preşedintelui PSD, legată de intenţia pe care ar avea-o Antonescu să candideze la prezidenţiale din opoziţie, arată că Victor Ponta este hotărât să pună capăt USL şi guvernării comune. De asemenea, el a afirmat că participarea PNL la guvernare se va clarifica luni sau cel târziu marţi, în funcţie de opţiunea pe care o va face premierul Victor Ponta în privinţa Guvernului.

Liderul PNL a precizat că o decizie oficială a partidului va fi luată luni sau marţi, menţionând că luni el se va afla într-o vizită oficială în Austria şi va reveni mai repede în ţară, respectiv în a doua parte a zilei de marţi.

„Este o declaraţie în dulcele stil Ponta în care se insinuează lucruri şi nu se spune ce-i de spus. Sunt două variante: fie e o declaraţie făcută la o celebrare poate şi o euforie şi o dăm deoparte sau, ceea ce mă tem că e cazul, este o declaraţie foarte clară pentru mine că stăm degeaba până luni, că decizia domniei sale este de a închide existenţa USL”, a declarat Victor Ponta.

Întrebat dacă mai are speranţa că Ponta va accepta să desemneze miniştrii liberali propuşi, Antonescu a răspuns: „O speranţă mai aveam. După declaraţia obraznică şi mincinoasă a lui Victor Ponta de azi, nu am la ce să mă aştept”.

Antonescu a spus că a încercat să-l sune pe Ponta pentru explicaţii, dar nu a reuşit să vorbească cu acesta. Liberalul a susţinut că Ponta le-ar fi spus participanţilor la şedinţa de joi a liderilor PSD că „ori câştigăm alegerile, ori scapă cine poate”. „Sper că Victor Ponta nu-şi imaginează că rolul preşedintelui e să-i scape pe cei cu probleme”, a spus Crin Antonescu.

Crin Antonescu a spus că, în cazul în care liberalii vor fi scoşi de la guvernare, Ponta ar trebui să-şi depună mandatul de premier pe care l-a primit în urma votului din decembrie 2012 şi a celui din Parlament şi să încerce să creeze o altă majoritate pentru a căuta o nouă sursă de legitimitate pentru cabinetul său.

„Victor Ponta a subînţeles ideea că el va fi la putere, iar eu în opoziţie, ceeea ce-i probabil, dar nu-i sigur (…) Dacă PNL intră în opoziţie, nu va fi pentru patru ani. Poate nici nu intră. Dacă PSD nu câştigă preşedinţia, pierde şi Guvernul”, a mai spus Antonescu.