Delegaţia UE în Republica Moldova cere o procedură de Apel corectă şi transparentă

Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova consideră că Andrei Năstase a fost desemnat de electorat ca primar al Chişinăului şi cere o procedură de apel corectă şi transparentă după invalidarea alegerilor municipale.

20 iun. 2018, 20:15
Delegaţia UE în Republica Moldova cere o procedură de Apel corectă şi transparentă

Reprezentanţa UE la Chişinău a dat publicităţii miercuri seara un comunicat în acest sens: „Având în vedere decizia de ieri a Tribunalului Municipal din Chişinău de a nu valida alegerea lui Andrei Năstase ca primar al Chişinăului, este esenţial ca procedurile de apel să aibă loc în mod corect şi pe deplin transparent. Dl. Năstase a fost ales în scrutinul municipal din 3 iunie cu sprijinul popular al electoratului din Chişinău, aşa cum au recunoscut şi observatorii. Este de maximă importanţă să se respecte voinţa alegătorilor.

Uniunea Europeană aşteaptă din partea Republicii Moldova garantarea funcţionării mecanismelor democratice, conform standardelor internaţionale şi angajamentelor în cadrul Acordului de Asociere UE-Moldova, inclusiv în privinţa alegerilor.

UE a insistat asupra acestor chestiuni la Subcomitetul UE-Moldova pentru Libertate, Securitate şi Justiţie, care s-a întrunit astăzi la Bruxelles”.