Delegaţie parlamentară din România, în vizită la Ierusalim şi Ramallah

O delegație parlamentară efectuează, în perioada 13-17 octombrie, o vizită la Ierusalim și Ramallah.

14 oct. 2015, 05:53
Delegaţie parlamentară din România, în vizită la Ierusalim şi Ramallah

Din delegația, care va fi condusă de președintele Comisiei pentru politică externă din Senat, Petru Filip, vor face parte Titus Corlățean, președinte al Comisiei speciale pentru aderarea României la spațiul Schengen, Ben Oni Ardelean, secretarul Comisiei pentru politică externă, Daniel Barbu și Florea Voinea, membri ai comisiei.

Citeşte şi: Iohannis, la întâlnirea cu şeful Parlamentului israelian: Israelul, un partener-cheie în Orientul Mijlociu

În cadrul vizitei în Israel, sunt programate întâlniri cu membri ai Knesset-ului, ai Guvernului și cu conducerea Camerei de Comerț Israel — România, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al Senatului, în Palestina, delegația va avea întrevederi cu membri ai Consiliului Legislativ și ai Guvernului, precum și cu membri ai Fatah.

„Vor fi făcute o evaluare a relațiilor bilaterale și o analiză a situației din zonă și a procesului de pace din Orientul  Mijlociu și, de asemenea, se vor face demersuri privind o posibilă implicare politică a Parlamentului României în realizarea unei trilaterale Knesset, Consiliul Legislativ și Parlamentul României”, se arată în comunicat.