Delia Matache, noi declarații controversate: „Nu mai am toleranță pentru jeg uman”

Delia Matache continuă lista vedetelor care au vorbit deschis despre tratamentele sexiste, nepotrivite, de care au avut parte în adolescență.

30 dec. 2022, 12:49
Delia Matache, noi declarații controversate: „Nu mai am toleranță pentru jeg uman”

Deși nu a dat nume, Delia a povestit cum se comportau cu elevele unii dintre profesorii de la Liceul de Muzică „Dinu Lipatti”, unde a studiat ea.

Delia a lăsat să se înțeleagă, într-o postare pe Instagram, că unii profesori hărțuiau elevele și că astfel de comportamente încă ar mai exista și acum.

„Îmi amintesc cum în perioada liceului, o parte din profesorii de muzică le spuneau elevelor cum: «Vai, măi, ți-au crescut sânii față de luna trecută.» Și le pipăiau efectiv pe sâni. Asta se întâmpla la liceu la Lipatti. (…) Nu bat câmpii o secundă. E trist și este extrem de adevărat”, a spus Delia Matache.

„Acest gen de abuzuri există și au existat dintotdeauna. Că alegi să crezi, să înțelegi sau nu… Că te gândești că: «Vai, ea de ce a așteptat 10 ani să povestească?». Atâta i-a luat. Atâta i-a luat să-și facă curaj să povestească treaba asta. N-ai niciun drept să judeci. Ai drept să judeci agresorul, nu victima. Și repet, fără niciun fel de exagerare”, a mai spus vedeta

Delia: „Nu mai am toleranță pentru jeg”

Delia a mai povestit și un episod legat de comentariile cu tentă sexuală pe care le auzea când era adolescentă.

„Aveam 13 ani și veneam de la școală cu flautul în cutie. Și auzeai când treceai pe lângă un șantier sau chiar și prin curtea școlii, (…): «Hei, fata cântă la ce atârnă». De ce faci asta unui copil, unui adolescent, unei femei, unei nu contează ce. De ce ești imbecil? De ce? (…) Nu, nu mai am simțul umorului. Nu mai am toleranță pentru jeg, efectiv nu mai am toleranță pentru jeg uman. N-ai trăit tu copilăria mea, nu știi cum m-au afectat lucrurile astea”, a povestit Delia pe Instagram.

Noile generații sunt mult mai deschise să condamne astfel de comportamente, a spus Delia, care a precizat că e îngrijorată de modelul comportamental nociv transmis prin anumite piese de trap, în care femeia e prezentată ca obiect sexual.

„Dacă dai o simplă ascultare unor piese din trap de astăzi, ai să sesizezi foarte multe «coardo», «zdreanțo». Sper că nu așa stau lucrurile și că nu gândesc așa la bază și că e doar o chestie de copil tâmpit care vrea să fie el, nu știu ce vrea să fie. Adică n-ai cum la 13-14-15 ani să cânți despre «coarde». Gen, cine te crede?”, mai susține artista.