Delvine Meringor, atleta din Kenya naturalizată în România, a stabilit un nou record la Los Angeles

Delvine Meringor este originară din Kenya, dar de anul trecut a ales să reprezinte România, la concursurile de maraton.

21 mart. 2022, 22:13
Delvine Meringor, atleta din Kenya naturalizată în România, a stabilit un nou record la Los Angeles

Pentru că atletismul din România este la pământ, Federația de profil a demarat, anul trecut, în premieră, o politică de naturalizare. Sportivi din țări africane au început să reprezinte țara noastră. Iar rezultatele au început să se vadă. O sportivă a reușit un rezultat foarte bun, la o cursă de maraton, peste Ocean.

Delvine Meringor este originară din Kenya, dar de anul trecut a ales să reprezinte România, la maraton. Tot sub culorile noastre a alergat și la maratonul de la Los Angeles. Peste ocean, atleta a reușit un timp foarte bun.  2:25.03 este timpul stabilit de Meringor, timp cu care a câștigat lejer cursa. Astfel, românca a stabilit un nou record al competiției. Precedentul data tocmai din 2006, fusese stabilit de o sportivă din Rusia.

Mai mult, pentru că a stabilit cel mai bun timp al zilei, chiar și peste cel stabilit în cursa de băieți, sportiva a încasat și un bonus. Astfel, pe lângă premiul de 10.000 de dolari, atleta cu origini africane a mai încasat o sumă similară. Astfel, Meringor este mai bogată cu 20.000 de dolari, după această cursă.

Clipe de groază în avionul „tricolorilor”! „Era fum peste tot, personalul aeronavei a intrat în panică!”
Sunt foarte fericită, este o zi foarte bună pentru mine, a declarat sportiva la finalul cursei.
De remarcat că acest timp nu este cel mai bun reușit de sportivă, în cariera ei. Anul trecut, la Xiamen Marathon, a ieșit pe locul 6, dar maratonista a alergat 2:24.32, record personal. Acum sprotiva din Kenya va continua să se antreneze pentru a reprezenta România, la Paris.

Ea a fost urmată de Antonina Kwambai, din Kenya și de Biruktayit Degafa, din Etiopia. Joan Chelimo (31 de ani), Stella Ruto (26 de ani) și Delvine Meringor (29 de ani) au depus , anul trecut, jurământul la Autoritatea Națională pentru Cetățenie, iar acum pot reprezenta România în competițiile internaționale. Cele trei sportive originare din Kenya sunt legitimate la CSA Steaua București.

Gigi Becali anunță lovitura decisivă pentru clubul Armatei. „Nu vor mai avea voie să se cheme Steaua, se vor numi CSA!”
Este un moment foarte important pentru atletismul românesc. Arătăm tuturor că suntem o națiune deschisă, cu o gândire europeană și prin sosirea celor trei atlete întărim echipa României. Îmi doresc ca în 4-6 ani România să evolueze în Superliga Europei, declara președintele Florin Florea, la momentul respectiv

Aștept acest moment de cinci ani. Am reușit azi să aduc în România trei atlete foarte valoroase și sper ca măcar una dintre ele să cucerească o medalie la Jocurile Olimpice. Îmi doresc să mă retrag după un astfel de moment, afirma și antrenorul Carol Șanta.