Demarează un nou PROGRAM DE REABILITARE TERMICĂ în Bucureşti

Publicat: Joi, 22 Octombrie 2015 12:02 // Actualizat: Joi, 22 Octombrie 2015 12:04 // Sursa: romaniatv.net

Un nou program de reabilitare termică urmează să demareze, în Capitală, până la sfârşitul acestui an. Licitaţia privind execuţia lucrărilor de REABILITARE TERMICĂ la un lot de 150 de blocuri din Sectorul 4 tocmai a fost adjudecată, contractul fiind atribuit unui consorţiu de patru firme de construcţii.

Potrivit anunuţului de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), lucrările de REABILITARE TERMICĂ la blocurile din Sectorul 4 urmează să fie executate de un consorţiu de patru firme de construcţii, respectiv S.C. GRANT CPC S.R.L, S.C. ART CONSTRUCT A.C.M. S.R.L, S.C. ADRIAN CONSTRUCT S.R.L şi S.C. CONCELEX S.R.L, prima dintre companii fiind liderul de asociere, notează b365.ro.

"Suntem în procedură finală de atribuire prin licitaţie a contractelor de reabilitare termică la un număr de 150 de blocuri din Sectorul 4. În maxim 30 de zile vor fi finalizate toate aceste proceduri, urmând ca apoi să înceapă efectiv lucrările. În funcţie de condiţiile meteo, dacă vremea este favorabilă, lucrările vor continua până la sfârşitul anului, ele urmând să fie reluate în primăvara viitoare, când vremea devine din nou propice construcţiilor", declara în luna septembrie primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Conform acordului-cadru încheiat, pentru lucrările de REABILITARE TERMICĂ a celor 150 de blocuri din Sectorul 4, administraţia locală va plăti suma de 186.806.271 lei fără TVA (aprox. 41,4 milioane euro). Iniţial pentru lucrările de REABILITARE TERMICĂ , Primăria Sectorului 4 estimase că va cheltui 196 milioane lei fără TVA, însă în urma negocierilor cun firmele participante la licitaţie, suma a scăzut cu aproape patru milioane lei.

Pentru realizarea lucrărilor de REABILITARE TERMICĂ a blocurilor din Sectorul 4, proprietarii vor suporta 20% din costuri. După cum a precizat primarul Sectorului 4, lucrările de REABILITARE TERMICĂ vor fi plătite, iniţial, de administraţia locală banii urmând să fie recuperaţi de la locatari în termen de zece ani. Practic, taxa de REABILITARE TERMICĂ va fi achitată la Direcţia Generală de Taxe şi Impozite Locale Sector 4 odată cu plata impozitului pe clădire.

"De exemplu, dacă pentru reabilitarea termică a unui apartament proprietarul trebuie să plătească 500 de euro, respectiv contribuţia de 20%, primăria va achita această sumă din bugetul local şi apoi, timp de zece ani, locatarii vor plăti câte 50 de euro pe an taxă de reabilitare termică, tot atunci când îşi achită şi impozitul", a explicat pentru B365.RO edilul Cristian Popescu Piedone.

VEZI AICI LISTA

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 oct 12:14
...program de reabilitare termică urmează să demareze, în Capitală, până la sfârşitul acestui an. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
22 oct 12:13
...program de reabilitare termică urmează să demareze, în Capitală, până la sfârşitul acestui an. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8743
RON
31 Oct
noapte 5 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H