DEMISIE CU REPETIŢIE în Parlament. Un deputat şi-a anunţat a doua oară plecarea din PPDD

Cezar Cioată a adresat o scrisoare conducerii Parlamentului prin care îşi anunţă demisia din PPDD. Cioată va activa în Parlament ca deputat independent.

07 mai 2013, 15:07
DEMISIE CU REPETIŢIE în Parlament. Un deputat şi-a anunţat a doua oară plecarea din PPDD

Conform regulamentului Camerei Deputaţilor, demisia a fost anunţată în plen de către preşedintele de şedinţă, Miron Mitreea (PSD).

Cezar Cioată a mai plecat o dată din partidul care l-a făcut parlamentar, în februarie 2013, anunţându-şi trecerea la PC. Atunci Dan Diaconescu a anunţat că îi va cere lui Cioată să plătească 2 milioane de euro PPDD-ului, conform contractului pe care candidaţii acestui partid au fost nevoiţi să-l semneze înaintea camapaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 2012.

Preşedintele de onoare al PPDD, Dan Diaconescu, a spus, la România TV, că partidul pe care l-a fondat va intra în posesia averii lui Cezar Cioată, deputat care a părăsit partidul pentru PC.

Dan Diaconescu spune că acţiunea PPDD se bazează pe actul semnat de candidaţii partidului la alegerile parlamentare prin care se obligau fie să plătească 2 milioane de euro despăgubiri în cazul în care părăsesc partidul şi nu demisionează din Parlament, fie să renunţe la calitatea de deputat dacă părăsesc PPDD.

„După atâtea veşti rele, primim azi şi o veste bună: vom primi 2.000.000 € ca urmare a acestei plecări. Am vorbit deja cu avocatul Daniel Fenechiu şi a spus că mâine dimineaţă va începe procedura de executare. În act se spune ‘Eu, Cezar Cioată, datorez automat 2 milioane de euro în momentul demisiei mele din PPDD’. Vă rog să urmăriţi evenimentele de în desfăşurare de mâine când vom începe să punem sechestru pe bunurile mobile şi imobile ale domnului deputat. Are două case, nişte terenuri, nişte conturi bancare. Până mâine seară vor fi intrate în posesia PPDD”, susţine Diaconescu.

Acesta susţine că nu este nevoie de vreo hotărâre judecătorească pentru ca traseistul să rămână sărac lipit pământului.

„Această datorie nu trebuie să facă parte dintr-un proces, vreo executare silită… Îi datorează automat. De aceea, vom merge mâine să luăm aceşti bani, va fi o premieră totală (…) Fiind un element valoros cred că PC îl va ajuta financiar şi va plăti această pagubă”, a spus Diaconescu precizând că este o situaţia similară plecării unui fotbalist de la un club la altul, când echipa care ia un jucător trebuie să achite clauza de reziliere a contractului.

Speriat sau nu de spusele lui Diaconescu, Cezar Cioată a revenit la sentimente mai bune faţă de PPDD astfel încât s-a întors în partid odată cu senatorul Antonie Solomon, care fusese exclus din această formaţiune.