Demisie importantă la Casa Albă. Prima reacţie a lui Donald Trump

Principalul consilier economic al preşedintelui SUA Donald Trump, Gary Cohn, demisionează, conform unui anunţ al Casei Albe.

07 mart. 2018, 05:12
Demisie importantă la Casa Albă. Prima reacţie a lui Donald Trump

Casa Albă a declarat că unul dintre motivele principale, pentru care Garry Cohn a decis să demisioneze, este o recentă dispută privind implementarea unor tarife suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu. El este ultimul din seria unor demisii importante din echipa preşedintelui SUA.

Într-o declaraţie transmisă de Casa Albă, Cohn spune: A fost o onoare să-mi servesc ţara şi să adopt politici în vederea creşterii economice în favoarea poporului american. El a menţionat în mod special „istorica reformă fiscală”.

„Îi sunt recunoscător preşedintelui că mi-a oferit această oportunitate şi le doresc lui şi Administraţiei mult succes în viitor”, a mai afirmat Cohn.

La rândul său, Trump a spus că Gary Cohn a făcut o muncă nemaipomenită.

„Este un talent rar şi îi mulţumesc pentru devotamentul în slujba poporului american”, a mai declarat preşedintele SUA.

Conform CNN, Cohn şi Trump aveau divergenţe ca urmare a deciziei preşedintelui american de a a creşte taxele vamale pe importurile de oţel şi aluminiu. 

Preşedintele american Donald Trump a anunţat, marţi, că va găsi în curând un nou consilier pentru Afaceri Economice, după ce Casa Albă a anunţat că Gary Cohn a decis să se retragă din această funcţie, relatează site-ul agenţiei Reuters.

„Vom lua în curând o decizie privind numirea unui nou consilier principal pentru Afaceri Economice. Multe persoane sunt interesate de această funcţie, vom face o alegere potrivită”, a anunţat preşedintele Donald Trump pe Twitter.

Un oficial de la Casa Albă a informat că principalii candidaţi pentru această funcţie sunt Peter Navarro, şeful Consiliului prezidenţial pentru Comerţ Naţional şi Larry Kudlow, un comentator conservator.